Close
Ezeket a kontinensgyőztes múzeumokat mindenképp látnunk kell, ha ott járunk

Ezeket a kontinensgyőztes múzeumokat mindenképp látnunk kell, ha ott járunk

A Cruise Croatia hajótársaság volt kíváncsi arra, hogy mely múzeumokra keresnek a legtöbbet a világ különböző országaiban, és az eredményeiket kontinensenként is összesítették.

Az elemzést azzal kezdik, hogy Horvátországban a zágrábi alapítású Illúziók Múzeuma áll az első helyen, ami 2015 óta a világ legnagyobb magánmúzeum-láncává vált, és mára harmincöt helyszínen működik világszerte, köztük New Yorkban, Dubaiban, Párizsban, Madridban, és tavaly óta Budapesten is. Nálunk viszont nem ez, hanem a Szépművészeti Múzeum vezeti a listát, amely a valaha volt legerősebb kiállítási programjával jön az idén.

Az európai dobogó harmadik fokára ugyanakkor a Louvre került havi hetvenkétezer kereséssel, míg a második a Prado lett százhuszonegyezer kereséssel. A győztes a brit Tate Modern, amelynek nevét havonta átlagosan kétszázhatvanezerszer ütik be a böngészőbe.

Észak-Amerikában a szürreális kivitelű, mexikóvárosi Soumaya Múzeum a második legnépszerűbb havi hatvanezer kereséssel. A több mint hatvanhatezer latin-amerikai és európai darabot bemutató múzeum ráadásul ingyenes is.

De a legnépszerűbb múzeum nemcsak az amerikai kontinensen, hanem az egész világon a New York-i Metropolitan,

amelyre havi hétszázhetvenezren keresnek rá – ezen egyébként nem csodálkozunk, mert a múzeum nagyszerű online tárlatvezetéseket is kínál. Az intézmény az egész nyugati félteke legnagyobb művészeti múzeuma, és állandó gyűjteményében több mint kétmillió mű található.

Ami a többi kontinenst illeti: Dél-Amerikában a brazil Museu do Amanhã, Afrikában az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma, Ázsiában a japán Ghibli Múzeum, Óceániában pedig a Melbourne Múzeum vitte el a pálmát.

Akik már mindent láttak, azoknak sem kell csüggedniük, mert ez a négy hihetetlen múzeum az idén nyitja meg kapuit.

(Források: Matador Network, Cruise Croatia, képek: Cruise Croatia, Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom