Close
Ezeket a kontinensgyőztes múzeumokat mindenképp látnunk kell, ha ott járunk

Ezeket a kontinensgyőztes múzeumokat mindenképp látnunk kell, ha ott járunk

A Cruise Croatia hajótársaság volt kíváncsi arra, hogy mely múzeumokra keresnek a legtöbbet a világ különböző országaiban, és az eredményeiket kontinensenként is összesítették.

Az elemzést azzal kezdik, hogy Horvátországban a zágrábi alapítású Illúziók Múzeuma áll az első helyen, ami 2015 óta a világ legnagyobb magánmúzeum-láncává vált, és mára harmincöt helyszínen működik világszerte, köztük New Yorkban, Dubaiban, Párizsban, Madridban, és tavaly óta Budapesten is. Nálunk viszont nem ez, hanem a Szépművészeti Múzeum vezeti a listát, amely a valaha volt legerősebb kiállítási programjával jön az idén.

Az európai dobogó harmadik fokára ugyanakkor a Louvre került havi hetvenkétezer kereséssel, míg a második a Prado lett százhuszonegyezer kereséssel. A győztes a brit Tate Modern, amelynek nevét havonta átlagosan kétszázhatvanezerszer ütik be a böngészőbe.

Észak-Amerikában a szürreális kivitelű, mexikóvárosi Soumaya Múzeum a második legnépszerűbb havi hatvanezer kereséssel. A több mint hatvanhatezer latin-amerikai és európai darabot bemutató múzeum ráadásul ingyenes is.

De a legnépszerűbb múzeum nemcsak az amerikai kontinensen, hanem az egész világon a New York-i Metropolitan,

amelyre havi hétszázhetvenezren keresnek rá – ezen egyébként nem csodálkozunk, mert a múzeum nagyszerű online tárlatvezetéseket is kínál. Az intézmény az egész nyugati félteke legnagyobb művészeti múzeuma, és állandó gyűjteményében több mint kétmillió mű található.

Ami a többi kontinenst illeti: Dél-Amerikában a brazil Museu do Amanhã, Afrikában az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma, Ázsiában a japán Ghibli Múzeum, Óceániában pedig a Melbourne Múzeum vitte el a pálmát.

Akik már mindent láttak, azoknak sem kell csüggedniük, mert ez a négy hihetetlen múzeum az idén nyitja meg kapuit.

(Források: Matador Network, Cruise Croatia, képek: Cruise Croatia, Unsplash, Pixabay)

szépművészeti múzeum | múzeum | Metropolitan Museum of Art | legnépszerűbb | tate modern

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram