Close
Mindenki ide akar utazni ezen a nyáron

Mindenki ide akar utazni ezen a nyáron

Legalábbis az egyik amerikai légitársaság szerint. 

Az utazni készülők idén minden más úti célnál többet kerestek rá a londoni nyári kiruccanásokra – derül ki a Delta Air Lines adataiból.

A megnövekedett kereslet kielégítése érdekében a társaság húsz százalékkal több ülőhelyet fog Londonba biztosítani, mint tette azt 2019 nyarán.

Londonon túl a mexikói Cancún lett a második legkeresettebb nemzetközi úti cél a nyárra, amelyet Párizs, Róma és Tokió követ. A listát Amszterdam, a jamaicai Montego Bay, Athén, Los Cabos és a Dominikai Köztársaságban található Punta Cana zárja.

Az adatok a Delta.com-on 2022 novemberétől 2023 márciusáig végzett kereséseken alapultak, méghozzá az idén júniustól augusztusig tartó utazásokra vonatkozóan.

Összességében mozgalmasnak ígérkezik a nyár az utazásokat tekintve. A múlt hónapban a Delta például arról számolt be, hogy nemzetközi járatai már hetvenöt százalékban foglaltak erre az időszakra. A jegyárak viszont várhatóan ötéves csúcsot érnek el: a növekedést az alacsonyabb kínálat, a magas üzemanyagköltségek és a nagy kereslet együttes kombinációjának tulajdonítják. A megemelkedett árak azonban nem igazán tartják vissza az utazókat attól, hogy útnak induljanak: a Tripadvisor által nemrég készült felmérés szerint a megkérdezettek 82 százaléka tervez utazást a következő három hónapban. Közülük 60 százalék azt mondta, hogy idén nyáron többet költene, mint tavaly.

Egy ideje mindenki tervez és csomagol, a repülőterek újra zsúfoltak. A tavaszi időszakra (is) jól jöhetnek hasznos tippek és trükkök, hogy átvészeld az előtted álló nehézségeket – mert azok bizony lehetnek. Összegyűjtöttünk öt praktikus tanácsot a repjegyvásárlástól kezdve a csomagolásig.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

legnépszerűbb | úti cél | london | nyár | utazás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rengeteg magyar családnak már megfizethetetlen luxussá vált, annyira megdrágult a legnépszerűbb nyári szabadidős program

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram