Close
Csodaszép útvonalon juthatunk el Londonból Marokkóba repülés nélkül

Csodaszép útvonalon juthatunk el Londonból Marokkóba repülés nélkül

A tizenhat napos utazáson Európa számos izgalmas szegletét felfedezhetjük.

A Byway utazási iroda egész Európát átszelő, repülőmentes utazást kínál azoknak, akik szerint nemcsak az úti cél, de maga az odajutás is különleges élményeket tartogathat. Az úti tervben a közlekedési eszközök között vonat, busz és komp szerepel, a látnivalók terén pedig ókori romoktól kiállításokon át városnézésekig igen gazdag a választék.

A nimes-i amfiteátrum

A kiinduló állomás London, ahonnan Párizson keresztül Nîmes-be érkeznek a résztvevők. Ott töltik az első éjszakát, és miután megnézték az Olaszországon kívül legjobb állapotban fennmaradt római emlékeket, vonattal indulnak tovább Madridba, Barcelonán keresztül. Miután meglátogatták a spanyol főváros múzeumait és galériáit, ismét vonatra szállnak az andalúz kikötővárosig, Cádizig.

Cádiz

Az éjszakai pihenés után a tarifai busszal érik el a Tangerbe tartó kompot, Marokkó nyüzsgő művészeti központjának felfedezésére pedig két nap áll rendelkezésre.

Tanger

Ezután a valószerűtlenül kék épületeiről híres Chefchaouen következik kézműves termékekkel, szőnyegekkel és kerámiákkal kirakott, kanyargós sikátoraival, majd négyórás buszút vezet Fezbe, ahol az utazók hagyományos riad szálláson pihenhetik ki a fáradalmaikat. Itt a program része egy vezetett gasztrotúra, majd lazulás a Palais Amani hammamban vagy a híres Chouara cserzőműhely felfedezése.

A chouarai cserzőműhely

A végállomás Casablanca, ahonnan a résztvevők az Al Boraq nagysebességű vonattal indulnak vissza Tangerbe. Ezután még Cádizban két éjszakát, Madridban és Nimesben pedig egyet-egyet töltenek el, mielőtt visszaérkeznének Londonba. Minderre személyenként 1764 fontért (784 ezer forintért) lehet befizetni.

Ha Marokkóba látogatsz, ezt az öt helyet feltétlenül látnod kell.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

 

vonat | Európa | repülés nélkül | marokkó | london

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram