Close
Amikor úszás közben eláll a lélegzet – A világ tíz leglátványosabb fürdőhelye

Amikor úszás közben eláll a lélegzet – A világ tíz leglátványosabb fürdőhelye

Már kitette az indexet a nyár és fordul is be a sarkon, úgyhogy lassan itt az idő előkeresni a gardróbból a fürdőruhát, és megtervezni a nagy csobbanást. A hotelmedencék helyett most a világ legjobb fürdőhelyeit ajánljuk – folyókat, tavakat, idilli medencéket, titokzatos barlangokat és víznyelőket. Igen, víznyelőket, mivel a vadvízi úszás az utóbbi években újra divatba jött, és egyre többen keresik az ilyen egyedülálló élményeket.

Calanques Nemzeti Park, Franciaország

A Marseille és Cassis közötti sziklák nem a legkönnyebben megközelíthetőek, de aztán a fürdőzés minden egyes izzadságcseppet megér.

Les Calanques-t nem véletlenül nevezik Provence természeti csodájának, az ott található két óceáni öböl (Calanque de Port Pin és Calanque d’En Vau) a lehető legidillibb környezet. Érdemes korán reggel csobbanni, mert nyáron napközben zsúfolt.

Vörös strand, Görögország

A strandoknak alapból nem kellene pirosnak lenniük, de látva ezt a helyet Szantorinin, azt kívánjuk, bárcsak több ilyen lenne.

A szóban forgó vörös szín a vas oxidációjából származik, ami a lenyűgöző vulkanikus tájnak szinte túlvilági árnyalatot kölcsönöz.

Az élvezeti értéket az előtte elterülő mérsékelt türkizkék vízből lehet igazán kimaxolni.

Devil’s Pool, Viktória-vízesés, Zambia

Lehet, hogy nem a világ leghívogatóbb a neve, de a Viktória-vízesés lenyűgöző helyén inkább angyalokat találni, mintsem démonokat. A Livingstone-szigetről csak túrával érhető el az Ördögi medence, amely egy gyönyörű természetes medence a szakadék szélén.

Félelmetesnek tűnik, de teljesen biztonságos. A medence a Zambezi folyó vízállásától függően augusztustól januárig tart nyitva.

Heaven Lake, Kína

Nem egy szimpla kiruccanás valami strandra. A Heaven Lake egy hatalmas krátertó Kína és Észak-Korea határán, 2189 méter magasan. Ez azt jelenti, hogy a tó nem éppen a legmelegebb fürdőhely,

de a kilátás megéri a vacogást.

Nem mindennap van lehetőségünk az észak-koreai határ közelében úszni.

Dalebrook Tidal Pool, Dél-Afrika

A Fokvárostól alig egy órányira található Dalebrook Tidal Pool egy valóságos úszónirvána.

A világ egyik legszebb medencéje St James és Kalk Bay között található, hírnevét leginkább igéző napfelkeltéinek köszönheti.

Seljavallalaug, Izland

Izland egyik legrégebbi uszodájáról van szó. Seljavallalaug-ot sokkal könnyebb élvezni, mint kiejteni a nevét. 1923-ban épült, és apró mérete ellenére egy ideig az ország legnagyobb medencéjének számított.

A medencéhez egy félórás túrával lehet eljutni, miközben gyönyörű, festői tájakon haladunk a látszólag mindenütt jelenlévő köddel a háttérben. Lenyűgöző.

Bimmah víznyelő, Omán

A legenda szerint az ománi Bimmah-t egy meteorit hozta létre (az arab név szabad fordításban annyit tesz: “a hullócsillag mély kútja”).

A Bimmah egy gyönyörűen tiszta, ceruleán színű tó. A Muscattól 130 kilométerre lévő víznyelőben úszni is szabad, feltéve, ha szerényen öltözködünk és betartjuk a szabályokat.

Pont du Gard, Franciaország

A Pont du Gard egy ókori római vízvezetékhíd, amely a Gardon-folyón ível át. Letaglózó hátteret biztosít a tökéletes nyári fürdőzéshez, összességében pedig az egyik legjobb franciaországi élmény.

Nîmes remek választás a közeli bázisnak, a híd egyórás buszútra van onnan.

Kravice vízesés, Bosznia-Hercegovina

A Kravice-vízesés körüli infrastruktúra (nem messze a hercegovinai Ljubuškitól) az elmúlt években hatalmasat fejlődött, ami a hely egyre növekvő népszerűségének bizonyítéka.

Érthető, hogy a perzselő hercegovinai nyarak idején miért özönlenek oda olyan sokan; a tiszta víz kiváló a fürdőzéshez, a vízesések pedig egészen extra hátteret adnak.

Kitsilano Pool, Kanada

Vancouver több szempontból is különleges város. Kanada metropoliszát az életminőséget előtérbe helyezve rakták össze, és a terv része volt, hogy a közeli hegyekre mindig legyen pazar kilátás, bárhol is tartózkodunk.

Így akkor miért is ne élvezhetnénk ezt a panorámát a 137 méteres Kitsilano Pool-ból, az öbölben található sósvízi fürdőhelyről, amely történetesen Észak-Amerika leghosszabb szabadtéri medencéjének címét viseli?

Az európai strandok fantasztikus élményeket kínálnak a világ minden tájáról érkező turistáknak. A tengerpartok nagyon változatosak, a homokos partoktól a sziklás szakaszokig lenyűgöző képek készítésére adnak lehetőséget. Nem csoda, hogy az Instagramon is milliónyi ilyen fotó található.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

| lista | fürdőzés | úszás | strand

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram