Close
Tíz lélegzetelállító vízesés, amely minden fotóst inspirál

Tíz lélegzetelállító vízesés, amely minden fotóst inspirál

A világ egyik leggyakrabban fotózott vízesése a Niagara, a legnagyobb pedig a Viktória. Van azonban még számos olyan csodálatos zuhatag, amely garantáltan megbabonázza a hobbifotósokat és a profikat is. Ezeket gyűjtöttük össze.

Niagara

A Niagara-vízesés a világ egyik legmonumentálisabb természeti látványossága, amely Kanada és az USA határán fekve az észak-amerikai kontinens legerősebb zuhataga.

Az ötvenegy méterről aláeső vízfolyam folyamatos ködben tartja a vízesést.

Iguazú

Az Iguazú a világ legszélesebb vízesése, mely 2,7 kilométeres szélességével éppen duplája a Niagarának.

Az Argentína és Brazília határán található zuhatag mindkét ország nemzeti parkjából, smaragd esőerdő ölelésében tekinthető meg.

Gullfoss

A Gullfoss Izland egyik legismertebb látnivalója. Lépcsőzetességét két szintje alkotja, melyek együttes magassága mintegy harminckét méter.

Napsütéses napon aranyszínű árnyalatban pompázik.

Viktória 

A Zambia és Zimbabwe határában fekvő Viktória-vízesést gyakran hasonlítják a mennydörgéshez,

hihetetlen morajlása ugyanis negyven kilométerre is elhallatszik.

Közelről pedig nemcsak a hangjától, de a látványától is megremeg az ember lába: a 1708 méter széles és 108 méter magas zuhatag a bolygó legnagyobb vízesése.

Skógafoss

Izland déli vidékén található a hatvanméteres Skógafoss-vízesés, amely napos időben a szivárvány árnyalataira festi a körülötte lévő robusztus sziklákat.

Yosemite

A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park vízesését gleccserek táplálják.

A karcsú, többlépcsős zuhatag összmagassága 739 méter.

Seljalandsfoss

A másik dél-izlandi csoda, a Seljalandsfoss a világ egyetlen olyan vízesése, amelyet a kirándulók teljesen meg tudnak kerülni.

Az ösvény, amely körülöleli, átvezet a zuhatag mögött található széles barlangon is.

Havasu 

A Havasu-vízesés a Havasupai törzsi földeken található.

A területen a túrázás nem engedélyezett. Ahhoz, hogy megtekinthessük az egyedülálló természeti csodát, időpontot és helyet kell foglalni a helyi kempingben.

Bagni san Filippo

A varázslatos itáliai Bagni san Filippo vízesést a kalciumlerakódások formálták.

Az így kialakult jégkék medencéket pedig meleg vízű források táplálják, azokban egész évben lehet fürödni.

Marmore

A 165 méteres Marmore-vízesés a világ legmagasabb mesterséges zuhataga, melyet az ókori rómaiak építettek a 3. században.

A Ternitől nyolc kilométerre található vízesést Umbria páratlan kulturális és természeti örökségekben bővelkedő vidéke veszi körül.

Nyugtató hegyek

Nordland hegycsúcsai felérnek egy levél Xanaxszal. Bebizonyítjuk. Valaki pedig felmászott a Salgótarján közelében lévő salgói várba, hogy megmutassa nekünk a hófedte Magas-Tátrát. Itthon úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha. Nem könnyű a legszebb hegycsúcsokat tartalmazó listát sem összeállítani, hiszen megannyi bámulatosan szép hegycsúcs magasodik a bolygónkon. A mi top 10-ünkön akadnak klasszikusok, laposak, filmben szerepeltek, rosszul lefordított nevűek és még szivárványszínűek is!

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom