Close
Tíz lélegzetelállító vízesés, amely minden fotóst inspirál

Tíz lélegzetelállító vízesés, amely minden fotóst inspirál

A világ egyik leggyakrabban fotózott vízesése a Niagara, a legnagyobb pedig a Viktória. Van azonban még számos olyan csodálatos zuhatag, amely garantáltan megbabonázza a hobbifotósokat és a profikat is. Ezeket gyűjtöttük össze.

Niagara

A Niagara-vízesés a világ egyik legmonumentálisabb természeti látványossága, amely Kanada és az USA határán fekve az észak-amerikai kontinens legerősebb zuhataga.

Az ötvenegy méterről aláeső vízfolyam folyamatos ködben tartja a vízesést.

Iguazú

Az Iguazú a világ legszélesebb vízesése, mely 2,7 kilométeres szélességével éppen duplája a Niagarának.

Az Argentína és Brazília határán található zuhatag mindkét ország nemzeti parkjából, smaragd esőerdő ölelésében tekinthető meg.

Gullfoss

A Gullfoss Izland egyik legismertebb látnivalója. Lépcsőzetességét két szintje alkotja, melyek együttes magassága mintegy harminckét méter.

Napsütéses napon aranyszínű árnyalatban pompázik.

Viktória 

A Zambia és Zimbabwe határában fekvő Viktória-vízesést gyakran hasonlítják a mennydörgéshez,

hihetetlen morajlása ugyanis negyven kilométerre is elhallatszik.

Közelről pedig nemcsak a hangjától, de a látványától is megremeg az ember lába: a 1708 méter széles és 108 méter magas zuhatag a bolygó legnagyobb vízesése.

Skógafoss

Izland déli vidékén található a hatvanméteres Skógafoss-vízesés, amely napos időben a szivárvány árnyalataira festi a körülötte lévő robusztus sziklákat.

Yosemite

A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park vízesését gleccserek táplálják.

A karcsú, többlépcsős zuhatag összmagassága 739 méter.

Seljalandsfoss

A másik dél-izlandi csoda, a Seljalandsfoss a világ egyetlen olyan vízesése, amelyet a kirándulók teljesen meg tudnak kerülni.

Az ösvény, amely körülöleli, átvezet a zuhatag mögött található széles barlangon is.

Havasu 

A Havasu-vízesés a Havasupai törzsi földeken található.

A területen a túrázás nem engedélyezett. Ahhoz, hogy megtekinthessük az egyedülálló természeti csodát, időpontot és helyet kell foglalni a helyi kempingben.

Bagni san Filippo

A varázslatos itáliai Bagni san Filippo vízesést a kalciumlerakódások formálták.

Az így kialakult jégkék medencéket pedig meleg vízű források táplálják, azokban egész évben lehet fürödni.

Marmore

A 165 méteres Marmore-vízesés a világ legmagasabb mesterséges zuhataga, melyet az ókori rómaiak építettek a 3. században.

A Ternitől nyolc kilométerre található vízesést Umbria páratlan kulturális és természeti örökségekben bővelkedő vidéke veszi körül.

Nyugtató hegyek

Nordland hegycsúcsai felérnek egy levél Xanaxszal. Bebizonyítjuk. Valaki pedig felmászott a Salgótarján közelében lévő salgói várba, hogy megmutassa nekünk a hófedte Magas-Tátrát. Itthon úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha. Nem könnyű a legszebb hegycsúcsokat tartalmazó listát sem összeállítani, hiszen megannyi bámulatosan szép hegycsúcs magasodik a bolygónkon. A mi top 10-ünkön akadnak klasszikusok, laposak, filmben szerepeltek, rosszul lefordított nevűek és még szivárványszínűek is!

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom