Close
Úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha

Úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha

Elbúcsúztatjuk az őszt.

“Pontos helymeghatározás szerint a Visegrádi-hegységben készültek a képek, mindenesetre a helyieknek és nekem is ez az egész a Pilis maga…” – mondja Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot vagy a Pilist megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is.

“Erősen tartok tőle, hogy az idei tél igen hosszú lesz, így még ősszel sokat jártam a Pilist, és figyeltem az átalakulás csodáját. Ez az ősz is más volt, mint a többi, de ezen már meg se lepődtem: az időjárás nem nagyon volt partner, de a színeket a borús idő sem tudta elhomályosítani” – meséli a legújabb, meseszép felvételek háttértörténetét Tóth Gergely.

A képek mellett idén készített egy négyképes VR-túrát is a levegőből. Ezek nagyfelbontású – 16K-s – ,háromszázhatvan fokos panorámaképek, melyek között lehet navigálni, illetve a képeket tetszőlegesen bármilyen irányba forgatni.

“Zenét alárakva egyenesen meditatív hatású, legalábbis abban bízom, hogy így hat majd a szürke téli estéken –mondja Tóth Gergely némi használati utasítással kiegészítve. – VR-szemüveggel, vagy egyszerű Google Cardboard és telefon kombóval igazi VR-élményként is meg lehet nézni.”

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Gergely)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom