Close
Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

Egy rövid olaszországi túra keretében a Dolomitokba látogatott Tóth Gergely fotós, és ahogy azt már megszokhattuk tőle, több tucatnyi látványos felvétellel érkezett haza.

A fotós Tre Cime di Lavaredo (magyarul nagyjából Hármas-hegyorom) jellegzetes formájú, három markáns hegycsúcsból álló hegytömbjeinél járt a Sexteni-Dolomitokban, Trentino-Dél-Tirol régió és Veneto régió határvonalán.

A csipkézett hegyormok az Alpok egyik legismertebb hegycsoportjának számítanak, legmagasabb főcsúcsa a 2999 méter magas Cima Grande, a Nagy-orom.

A Tre Cime di Lavaredo környékén számos népszerű túraútvonal található, többféle ösvényen lehet eljutni a három csúcshoz.

Könnyű megközelíthetősége miatt a túraösvényeket főszezonban – és persze békeidőben – túlterheli a tömegturizmus.

“A képek Tre Cime di Lavaredo közelében egy nyári napnyugtakor, majd az azt követő csodás napkeltekor készültek. A Tre Cime déli oldalával szemben lévő Cadini-csoportra koncentrálnak inkább, mert arra nem nagyon volt senki, hiszen mindenki inkább a főattrakciót, a Tre Cimét kerüli körbe. A hajnali fények különösen szépek voltak, váltakozó színek és fantasztikus látvány fogadott minden irányból. Azt hiszem, ebben az évben nem is fogom szebb helyen elfogyasztani a reggeli kávém, mint ott fent a hegytetőn, szemben a Cadini di Misurina csúcsaival” – mesél a túra hátterének részleteiről Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is.

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Gergely)

tóth gergely | Tre Cime di Lavaredo | napfelkelte | képek | hegyek

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram