Close
Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

Egy rövid olaszországi túra keretében a Dolomitokba látogatott Tóth Gergely fotós, és ahogy azt már megszokhattuk tőle, több tucatnyi látványos felvétellel érkezett haza.

A fotós Tre Cime di Lavaredo (magyarul nagyjából Hármas-hegyorom) jellegzetes formájú, három markáns hegycsúcsból álló hegytömbjeinél járt a Sexteni-Dolomitokban, Trentino-Dél-Tirol régió és Veneto régió határvonalán.

A csipkézett hegyormok az Alpok egyik legismertebb hegycsoportjának számítanak, legmagasabb főcsúcsa a 2999 méter magas Cima Grande, a Nagy-orom.

A Tre Cime di Lavaredo környékén számos népszerű túraútvonal található, többféle ösvényen lehet eljutni a három csúcshoz.

Könnyű megközelíthetősége miatt a túraösvényeket főszezonban – és persze békeidőben – túlterheli a tömegturizmus.

“A képek Tre Cime di Lavaredo közelében egy nyári napnyugtakor, majd az azt követő csodás napkeltekor készültek. A Tre Cime déli oldalával szemben lévő Cadini-csoportra koncentrálnak inkább, mert arra nem nagyon volt senki, hiszen mindenki inkább a főattrakciót, a Tre Cimét kerüli körbe. A hajnali fények különösen szépek voltak, váltakozó színek és fantasztikus látvány fogadott minden irányból. Azt hiszem, ebben az évben nem is fogom szebb helyen elfogyasztani a reggeli kávém, mint ott fent a hegytetőn, szemben a Cadini di Misurina csúcsaival” – mesél a túra hátterének részleteiről Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is.

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Gergely)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom