Close
Rejtett neonzöld oázist talált az izlandi ismeretlenben a magyar fotós

Rejtett neonzöld oázist talált az izlandi ismeretlenben a magyar fotós

A közelmúltban Izlandon járt Tóth Gergely fotográfus, ennek pedig nagyon örülhetnek a varázslatos sziget és a megkapó képek rajongói. Mi mindkét halmazba beletartozunk, úgyhogy megkértük Gergelyt, meséljen kicsit egyik legemlékezetesebb kalandjáról.

“Egész napos felföldi menet végén, naplemente előtt eljutottunk egy folyóátkelésig, ami végül megállított minket – kezdi mindjárt eseménydús beszámolóját a fotós. – Szerettem volna ezen keresztül haladni tovább a Maelifell vulkánhoz, viszont a közelben volt egy másik hely is, amire kiemelten kíváncsi voltam. Választani kellett, hogy merre tovább.”

“Felkészülten vágtunk neki a túrának, mert még gumiruhánk is volt a vízmélység-ellenőrzés miatt – éljenek a pecás haverok! –, de így is hezitáltunk: áradtak a folyók, és nagyon iszaposnak tűnt a meder is. Bevált izlandi alapszabály, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor inkább ne csináld, mert vagy kárt okozol a természetben, vagy sokba fog kerülni az autómentés egy folyóból a semmi közepén. Továbbá sok össze-vissza futó keréknyomot is láttunk a parton, Izlandon pedig főbűn az off-road driving – nem közlekedhetsz akárhol a felföldön sem a növényzet védelme miatt, mindig az úton vagy a nyomvonalon kell maradni.”

“A Maelifell vulkánt képeken nagyjából minden szögből láttam már, így a nap utolsó lehetőségeként a teljes ismeretlen felé vettük inkább az irányt. Utólag kijelenthető, hogy ennél jobb döntés nem is születhetett volna, egy igazi rejtett csodát, egy neonzöld oázist találtunk fantasztikus naplementével kísérve. A nap koronája a kráter aljában elfogyasztott töltött káposzta volt, fokozva a helyszín alapján már eleve teljesen szürreális hatást” – mondja Gergely, aki amúgy az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott.

Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain.

Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az nemrég életre hívott weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Horvátország Covidteszttel segít a tőlük hazatérő turistáknak 
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom