Izland kék lagúnája azt a wellnessélményt adja, amit mindenki szívesen megélne

A gőzforrásokra épült hőerőmű mellett felhúzott Blue Lagoon pihenőhely Izland egyik csodája a sok közül. Most egy videóban ismerhetjük meg a titkait. 

A nagyvárosokban élők talán nem mindig vannak tisztában a természet lehengerlő erejével. A tűz és a jég szigetén könnyedén meg lehet érinteni a természetet, a Blue Lagoon megálmodói pedig azt szeretnék, hogy minél többen átélhessék ezt az érzést.

Sigurdur Thorsteinsson, a Design Group Italia vezető tervezője most elárulja a hatvankét szobás hotel kulisszatitkait, és azt is elmeséli,

pontosan milyen koncepció szerint álmodták meg a novemberben az AHEAD Europe-on díjazott szállodát.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=129&v=GlhIF2UzVTY&

Megtudhatjuk, hogy a Blue Lagoon kihasználja a lagúna természeti adottságait, tökéletesen illik a környezetébe, és minimalizálja az épület rá gyakorolt hatását.

A tervezők azt akarták elérni, hogy a falakat formáló és a tetőket lefedő láva, a moha és a víz mindenütt jelen legyen, a főleg nyersbetonból és fából készült épület pedig összefonódjon a természettel.

Minimalista stílusú, nagyrészt sötétebb színvilágú, esztétikus lakosztályai padlótól a mennyezetig ágaskodó, többségében a lagúnákra néző ablakokkal csábítanak.

A környéken bányászott lávakőzeteket a belső térben többször felhasználták, például a recepciós pulthoz és az étterem séfjének asztalához. Az étterem borospincéjét pedig a feltárt kőzetek falai határolják, melyeket alulról világítanak meg, hogy fokozzák a drámai hatást.

A különleges hangulatú fürdő ásványi anyagokban bővelkedő vízének hőmérséklete télen-nyáron 35 Celsius-fok körüli. Úszni tehát nem nagyon érdemes benne, relaxációra és a gyógyító fehér iszap előnyeinek kiélvezésére viszont maximálisan alkalmas.

A természetes mélyedésből kialakult fürdő vízéből felszálló gőzfelhőkkel és feketés-barnás lávatömbökkel üdvözli a látogatóit, akik a Blue Lagoon “jólétcentrumban” is ejtőzhetnek. Amikor megérkezünk, úgy érezzük, mintha teljesen más világba léptünk volna be. Egy szentélybe.

Ez is érdekelhet:
Ez az öt szálloda tényleg szerelem volt első látásra

A nagyvilágot bejárva, az izlandi Iontól a makaói Morpheusig kiválasztottunk öt hotelt, melyek mindegyikéből nehéz szívvel csekkolnánk ki.

(Fotók: Dezeen)

lagúna | Blue Lagoon | resort | hotel | lakosztály | láva

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom