Close
Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Azt hihetnénk az Izland-specialista fotós legújabb sorozatáról, hogy vízfestékkel készült festményeket ábrázolnak.

A többségében kék és sárga színekkel domináló alkotásokon valójában folyókat látunk, melyek Izland belső, nehezen megközelíthető régiójában, a Highlandsen folynak keresztül.

A képek drónnal készültek nagyjából öt és száz méter közötti magasságból.

“Mindig is elvarázsoltak a természetben megtalálható absztrakt formák és színek. Ezeket évek óta szisztematikusan keresem, hónapokkal utazásaim előtt a Google Earth-ön kutatom fel a helyszíneket, hogy aztán a megfelelő időjárási körülményeket kivárva megörökítsem őket” – mondta Nagy Gábor a Roadsternek a River Paintings címet viselő sorozatával kapcsolatban.

“Az izlandi folyók patternjei nagyon hálás témának számítanak a légifotósok körében, sok hasonló képpel lehet találkozni mostanában az interneten. Épp ezért fontos számomra, hogy mindig új, eddig sosem látott helyekről készítsek sorozatokat – ez jelenti számomra az igazi izgalmat.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom