Close
Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Azt hihetnénk az Izland-specialista fotós legújabb sorozatáról, hogy vízfestékkel készült festményeket ábrázolnak.

A többségében kék és sárga színekkel domináló alkotásokon valójában folyókat látunk, melyek Izland belső, nehezen megközelíthető régiójában, a Highlandsen folynak keresztül.

A képek drónnal készültek nagyjából öt és száz méter közötti magasságból.

“Mindig is elvarázsoltak a természetben megtalálható absztrakt formák és színek. Ezeket évek óta szisztematikusan keresem, hónapokkal utazásaim előtt a Google Earth-ön kutatom fel a helyszíneket, hogy aztán a megfelelő időjárási körülményeket kivárva megörökítsem őket” – mondta Nagy Gábor a Roadsternek a River Paintings címet viselő sorozatával kapcsolatban.

“Az izlandi folyók patternjei nagyon hálás témának számítanak a légifotósok körében, sok hasonló képpel lehet találkozni mostanában az interneten. Épp ezért fontos számomra, hogy mindig új, eddig sosem látott helyekről készítsek sorozatokat – ez jelenti számomra az igazi izgalmat.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

izland | kép | fotós | drón | nagy gábor

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram