Close
Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Azt hihetnénk az Izland-specialista fotós legújabb sorozatáról, hogy vízfestékkel készült festményeket ábrázolnak.

A többségében kék és sárga színekkel domináló alkotásokon valójában folyókat látunk, melyek Izland belső, nehezen megközelíthető régiójában, a Highlandsen folynak keresztül.

A képek drónnal készültek nagyjából öt és száz méter közötti magasságból.

“Mindig is elvarázsoltak a természetben megtalálható absztrakt formák és színek. Ezeket évek óta szisztematikusan keresem, hónapokkal utazásaim előtt a Google Earth-ön kutatom fel a helyszíneket, hogy aztán a megfelelő időjárási körülményeket kivárva megörökítsem őket” – mondta Nagy Gábor a Roadsternek a River Paintings címet viselő sorozatával kapcsolatban.

“Az izlandi folyók patternjei nagyon hálás témának számítanak a légifotósok körében, sok hasonló képpel lehet találkozni mostanában az interneten. Épp ezért fontos számomra, hogy mindig új, eddig sosem látott helyekről készítsek sorozatokat – ez jelenti számomra az igazi izgalmat.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom