Close
Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Olyan képeket készített egy magyar fotós Izland folyóiról, mintha festmények lennének

Azt hihetnénk az Izland-specialista fotós legújabb sorozatáról, hogy vízfestékkel készült festményeket ábrázolnak.

A többségében kék és sárga színekkel domináló alkotásokon valójában folyókat látunk, melyek Izland belső, nehezen megközelíthető régiójában, a Highlandsen folynak keresztül.

A képek drónnal készültek nagyjából öt és száz méter közötti magasságból.

“Mindig is elvarázsoltak a természetben megtalálható absztrakt formák és színek. Ezeket évek óta szisztematikusan keresem, hónapokkal utazásaim előtt a Google Earth-ön kutatom fel a helyszíneket, hogy aztán a megfelelő időjárási körülményeket kivárva megörökítsem őket” – mondta Nagy Gábor a Roadsternek a River Paintings címet viselő sorozatával kapcsolatban.

“Az izlandi folyók patternjei nagyon hálás témának számítanak a légifotósok körében, sok hasonló képpel lehet találkozni mostanában az interneten. Épp ezért fontos számomra, hogy mindig új, eddig sosem látott helyekről készítsek sorozatokat – ez jelenti számomra az igazi izgalmat.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nagy Gábor)

FOLYTASD EZZEL
Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat
Most már biztos, hogy mennünk kell nyáron az Operába
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom