Close
Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Tóth Gergely gyönyörű izlandi képei már nem ismeretlenek számunkra – egy fotóválogatással egybekötött interjút már közöltünk az utazó fotográfussal. Ahogy tervezte, idén szeptemberben visszatért a varázslatos szigetre, és a populárisabb helyszínek helyett az Izland origójához közeli felföldi részeket járta be és örökítette meg. Ahelyett, hogy a menő és felkapott helyeken kalandozott volna, az úgynevezett F roads felé vette az irányt, és eljutott a Rauðfoss vízeséshez is. Most első kézből mutatjuk a kirándulás termését. 

“Mostani rövid utamon olyan helyeket próbáltam felkutatni a felföldön, melyek nem annyira tipikusak, és kiesnek még a menő influenszerek látóköréből is. A Rauðfoss vízesés és főleg a forrása abszolút ilyen helynek számít még most is, ez év közepéig elvétve egy-két képet találtam csak a helyről.

A vízesés és forrás még a Google műholdas térképén sem látszik. Nincs a forráshoz vezető kijelölt útvonal, a folyó medret követve lehet eljutni hozzá néhány kilóméteres túrával.

Ha erről a helyről érdeklődnék izlandi utazós/fotós csoportokban és fórumokon, valószínűleg próbálnák inkább titokban tartani az ide vezető útvonalat és magát a helyet is.

Mostani utam egyik legkülönlegesebb élménye ez a hely volt, annak ellenére is, hogy nagyjából négy és fél órán keresztül szakadt az eső. Drónozni emiatt nem lehetett, pedig a fő célom ez lett volna.”

Ez is érdekelhet:

iceland | tóth gergely | nagy sztori | légifotók | vízesés

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram