Close
Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Tóth Gergely gyönyörű izlandi képei már nem ismeretlenek számunkra – egy fotóválogatással egybekötött interjút már közöltünk az utazó fotográfussal. Ahogy tervezte, idén szeptemberben visszatért a varázslatos szigetre, és a populárisabb helyszínek helyett az Izland origójához közeli felföldi részeket járta be és örökítette meg. Ahelyett, hogy a menő és felkapott helyeken kalandozott volna, az úgynevezett F roads felé vette az irányt, és eljutott a Rauðfoss vízeséshez is. Most első kézből mutatjuk a kirándulás termését. 

“Mostani rövid utamon olyan helyeket próbáltam felkutatni a felföldön, melyek nem annyira tipikusak, és kiesnek még a menő influenszerek látóköréből is. A Rauðfoss vízesés és főleg a forrása abszolút ilyen helynek számít még most is, ez év közepéig elvétve egy-két képet találtam csak a helyről.

A vízesés és forrás még a Google műholdas térképén sem látszik. Nincs a forráshoz vezető kijelölt útvonal, a folyó medret követve lehet eljutni hozzá néhány kilóméteres túrával.

Ha erről a helyről érdeklődnék izlandi utazós/fotós csoportokban és fórumokon, valószínűleg próbálnák inkább titokban tartani az ide vezető útvonalat és magát a helyet is.

Mostani utam egyik legkülönlegesebb élménye ez a hely volt, annak ellenére is, hogy nagyjából négy és fél órán keresztül szakadt az eső. Drónozni emiatt nem lehetett, pedig a fő célom ez lett volna.”

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén
Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom