Close
Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Tóth Gergely gyönyörű izlandi képei már nem ismeretlenek számunkra – egy fotóválogatással egybekötött interjút már közöltünk az utazó fotográfussal. Ahogy tervezte, idén szeptemberben visszatért a varázslatos szigetre, és a populárisabb helyszínek helyett az Izland origójához közeli felföldi részeket járta be és örökítette meg. Ahelyett, hogy a menő és felkapott helyeken kalandozott volna, az úgynevezett F roads felé vette az irányt, és eljutott a Rauðfoss vízeséshez is. Most első kézből mutatjuk a kirándulás termését. 

“Mostani rövid utamon olyan helyeket próbáltam felkutatni a felföldön, melyek nem annyira tipikusak, és kiesnek még a menő influenszerek látóköréből is. A Rauðfoss vízesés és főleg a forrása abszolút ilyen helynek számít még most is, ez év közepéig elvétve egy-két képet találtam csak a helyről.

A vízesés és forrás még a Google műholdas térképén sem látszik. Nincs a forráshoz vezető kijelölt útvonal, a folyó medret követve lehet eljutni hozzá néhány kilóméteres túrával.

Ha erről a helyről érdeklődnék izlandi utazós/fotós csoportokban és fórumokon, valószínűleg próbálnák inkább titokban tartani az ide vezető útvonalat és magát a helyet is.

Mostani utam egyik legkülönlegesebb élménye ez a hely volt, annak ellenére is, hogy nagyjából négy és fél órán keresztül szakadt az eső. Drónozni emiatt nem lehetett, pedig a fő célom ez lett volna.”

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom