Close
Magyar fotós mutatja be azt az olasz szigetet, ahol semmi sem kiszámítható

Magyar fotós mutatja be azt az olasz szigetet, ahol semmi sem kiszámítható

“Nem leled meg Olaszországban azt, amit Szardínián igen” – tartja a mondás. E szelete a földnek nem hasonlítható a világunk semelyik más részéhez sem – írtuk nemrég a fantasztikus és vadregényes partokat kínáló buja szigetről, ahol minden kiszámíthatatlan. Nemcsak nekünk az egyik kedvencünk, hanem Tóth Gergelynek is, aki képekkel meséli el, mit élt meg a Földközi-tenger második legnagyobb szigetén. 

Szardínia neve a szardanák, azaz a tenger emberének nevéből ered, a sziget lakói a szárdok, vagyis olaszul a sardók.

Nagyon különleges dialektust beszélnek arrafelé, plusz Szardínia eleve rendkívüli státuszt élvez Olaszországon belül. Őrzik a tradícióikat: a helyiek manapság is naponta népviseletet öltenek, és élő hagyományuk a vendetta, azaz a vérbosszú.

“Kétszer jártam Szardínián, először 2016-ban, majd tavaly nyáron. Fantasztikus hely, örök kedvenc!” – mondja Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren.

“Ha Szardínia szóba kerül, nekem ezek a dolgok jutnak azonnal az eszembe:

 • tökéletes, tiszta türkizkék víz
 • Cala Gonone és a keleti sziklás partszakasz
 • Is Arutas nyugaton, ahol tényleg gyöngyökből áll a part
 • a Chia-menti véget nem érő homokos partok délen
 • Bosa hangulata
 • Supramonte
 • a flamingók
 • az Ichnusa sör
 • Pecorino Sardo
 • Bottarga (szárított tengeri pérhal ikra)
 • legjobb Airbnb-k, hozzáférhető áron, autentikus környezetben”

2015 óta nagy Airbnb-rajongónak vallja magát, önállóan szokta szervezni a szállásokat is az utazásai során. “A tavalyi dél-szardíniai hely felkerült az örökös toplistámra: kis ház saját domboldalon, kocsifelhajtóval, teniszpályával, fantasztikus kerttel, emberektől távol, vérkeringéstől/közlekedéstől mindössze egy poros földútnyi kitérővel – mindez 98 euró/4 fő/nap áron.”

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Gergely)

FOLYTASD EZZEL
Még ebben a hónapban újranyit New York legelegánsabb szállodája
Irigyeljük kicsit a franciákat: mostantól olcsón vonatozhatják körbe az országukat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom