Close
Ez a videóklip nagyon közel áll ahhoz, amit az izlandi felföldön érez az ember

Ez a videóklip nagyon közel áll ahhoz, amit az izlandi felföldön érez az ember

A koronavírus még egy ideig a négy fal között tart minket – vagy legalábbis utazni nem nagyon enged –, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne fedezhetnénk fel a világ bizonyos részeit például ilyen lenyűgöző, drón- és time-lapse felvételekből összerakott videóklippel.

A klip a Képzelt Város zenekar új lemeze kapcsán készült, és közreműködött benne az a Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren.

„A videóklip hangulatilag össze van kötve az utazásaim alatt rögzített izlandi képekkel és a zenekar sajátos zenéjével – mondja Gergely a még hivatalos bemutató (csütörtök, 18 óra) előtt álló kisfilmről.

– A zene számomra nagyon fontos és meghatározó tényező utazáskor is: egyrészt az előkészületek, a ráhangolódás, majd menet közben az utazás kísérője, hazatérve pedig a visszaemlékezés részét képezi. Izlanddal kapcsolatban pedig vagyok annyira elfogult, hogy az évek alatt nemcsak földrajzi kincseit próbáltam kutatni, hanem underground/indie szcénájába is beleástam magam. Sok izlandi kedvencem is van, mint például a Hugar, az Agent Fresco, az Ólafur Arnalds, vagy a Dikta, viszont saját videóimhoz általában nagyon nehezen találok megfelelő zenét, stockzenére meg képtelen vagyok vágni saját felvételeket.

Egyszer aztán feltettem Instagramra egy rövid, vulkános, drónos snittet, miközben egy régi Képzelt Város lemezt hallgattam, s megtetszett benne egy bizonyos rész, amit végül a videó alá tettem. Aztán emiatt elkezdtünk beszélgetni a zenekar basszusgitárosával, Győrffy Mátéval, hogy ha majd megjelenik az új lemezük, esetleg készülhetne egy hasonló képi világú klip az egyik dalukhoz.

Ez az egész nagyjából egy éve történt, most januárban aztán újra beszéltünk, melynek végül ez a klip lett az eredménye. Részemről mindenképp pozitív a végeredmény, mert egyrészt régóta követtem a munkásságukat, koncertjeiket és az új lemezük szerintem nagyon erős lett, másrészt a képeimhez is sikerült ezáltal tökéletes zenét illeszteni, ami hangulatban, dinamikában nagyon közel áll ahhoz, amit az ember érez az izlandi felföldön, legalábbis a saját benyomásaim alapján.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Gergely)

utazás | hangulat | koronavírus | drón | tóth gergely

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom