Close
Ezek Európa legcsodálatosabb strandjai

Ezek Európa legcsodálatosabb strandjai

Az instagramos hashtag-használat szerint a franciaországi Normandiában található Étretat Beach Európa legtöbbet fényképezett strandja.

Az európai strandok fantasztikus élményeket kínálnak a világ minden tájáról érkező turistáknak. A tengerpartok nagyon változatosak, a homokos partoktól a sziklás szakaszokig lenyűgöző képek készítésére adnak lehetőséget. Nem csoda, hogy az Instagramon is milliónyi ilyen fotó található.

A The Thinking Traveler megvizsgálta az Instagramon használt hashtag-eket, hogy megtalálja Európa legnépszerűbb és legfestőibb helyeit. Így segítenek az utazóknak, hogy

ki tudják választani következő nyaralásuk tökéletes tengerparti célpontját.

A The Thinking Traveler szerint az első számú strand a franciaországi Normandiában található Étretat Beach, ami

egy igazán festői, fehér kavicsos strand, három boltíves szikláiról, smaragdzöld vizéről híres.

Étretat strandját összesen 406,321 bejegyzésben jelölték meg #etretat hashtaggel.

Az egykor halászfaluként működő Étretat a 19. század végén a művészek kedvelt úti célja volt, de a turistákat is rabul ejtette. Kavicsokat kezdtek el gyűjteni a strandon, hogy hazavigyenek magukkal egy kis szelet mennyországot. Ez odáig vezetett, hogy

több millió köbméter kavics tűnt el a partvonalról, így ma már tilos egyetlen egyet is eltenni emlékbe.

A legtöbbet posztolt strandok rangsorában dobogós helyezést el az Egyesült Királyságban található Durdle Door Beach 265,276 Instagram-bejegyzéssel és a La Pelosa Beach Szardínián 109,135 poszttal. Szintén népszerű úti cél és a tízes rangsorban szerepel a Pugliában található Torre Lapillo, a zákintoszi Navagio Beach, a szardíniai Cala Luna, az olaszországi Punta Prosciutto Salento, a Mallorcán lévő Playa de Muro és a görögországi Lefkadában található Porto Katsiki strand is.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

utazás | instagram olaszország | franciaország | strand | homokos strand

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram