Close
Nem volt könnyű, de kiválasztottuk az öt legszebb francia tengerpartot

Nem volt könnyű, de kiválasztottuk az öt legszebb francia tengerpartot

Még legalább harmincat be lehetett volna rakni kis túlzással csak a Cote d’Azur-ről, de elmerészkedtünk észak felé is. Megérte.

Pointe de Saint-Hernot

Bretagne gyöngyszeme világszinten is az élmezőnyben szokott végezni a tengerpart-szépségversenyeken, talán azért, mert fenyvesekkel átölelt mediterrán jellegű partjai kissé szokatlanok Franciaországnak azon a vidékén.

A szörfparadicsomnak tartott öböl megközelítése nem egyszerű, talán észak felől hajóval a legkönnyebb eljutni oda.

Annak ellenére megéri a vesződést, hogy az elmúlt évek népszerűségének köszönhetően kicsit mintha elvesztette volna az intimitását.

Étretat

A normandiai városka partjai bámulatos fehér sziklaképződményei miatt vonzóak, melyeket jól ismerhetünk az útkönyvekből és a prospektusokból.

Az egyébként gyönyörű homokos és kavicsos strand igazi különlegességét három sziklája jelenti:

a kúp alakú L’Aiguille, a boltíves Falaise d’Aval és a kápolnatoronyra emlékeztető Falaise d’Amont.

Nem csoda, hogy a híres francia író, Guy de Maupassant rengeteg időt töltött Étretatban, számos inspirációt merített onnan, még egy történetet is írt az egykori halászfaluról.

Pampelonne

A Brigitte Bardot által híressé tett szakasz St. Tropez-ban kilenc kilométeren hosszan bűvöli el az embert vakító fehér homokos strandjával és türkiz árnyalatú vízével.

A Cote d’Azur-i élményt arrafelé lehet igazán kimaxolni: exkluzív tengerparti klubok, kiváló éttermek, elegáns privát strandok, hatalmas luxusjachtok és a Francia Riviérán megforduló hírességek jelentik Pampelonne csillogó pompáját.

Palombaggia

Minden szempontból Korzika kedvence: figyelemre méltó, vöröses sziklák által védett idilli környezete, vakítóan kék víze, valamint finom, puha, csillogó homokos strandja miatt Franciaország legcsodálatosabb vidékei között emlegetik.

Ebből könnyedén ki lehet következtetni, hogy főszezonban meglehetősen zsúfolt, úgyhogy inkább tavasszal vagy ősszel érdemes felkeresni a Picovaggia és Bocca dell’Oro falucskák közötti szépséget.

Wissant

Wissant szó szerint fehér homokot jelent, tehát a környék adottságai különösebb magyarázatot nem igényelnek.

A Cap Blanc-Nez és a Cap Gris-Nez falvak között elterülő tizenkét kilométer hosszú szakasz igazi kiteszörf-találkozóhely, egész Franciaországban itt a legjobb hódolni ennek a sportnak.

Bár maga a kisváros meg tudta őrizni vidéki báját és inkább csendesebbek közé sorolható, a parton viszont jó néhány étterem és kávézó várja a zsizsegést preferálókat. Szép idő esetén a strandról Anglia partjait is látni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

tengerpart | Pointe de Saint-Hernot | strand | francia | Palombaggia

FOLYTASD EZZEL

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram