Close
Van egy új és igen csábító módja Észak-Franciaország felfedezésének

Van egy új és igen csábító módja Észak-Franciaország felfedezésének

Mégpedig egy bő négyszáz kilométeres, festői kerékpáros túraútvonal, amely a párizsi Notre-Dame katedrálistól indul és a Szajna mentén kanyarogva százharminc városon át egészen Normandia szívéig vezet.

A 2015 óra készülő útvonal városi, vidéki és ipari területeken át viszi a bringásokat, akik olyan helyeken tekerhetnek,

melyek inspirációként szolgáltak a világ legnagyobb művészeinek Monet-tól kezdve  Victor Hugón át Pierre-Auguste Renoir-ig.

A La Seine à Vélo többek között érinti Giverny-ben Claude Monet otthonát, az Impresszionizmus Múzeumát, és a Château de Malmaisont is, ahol Napóleon és felesége, Josephine élt. A kastély 1800 és 1802 között a francia kormány központjaként szolgált, és Bonaparte Napóleon utolsó franciaországi lakhelyeként ismert.

Hamarosan pedig kiadnak egy szálláshelyekkel, étteremekkel kiegészített teljes körű kalauzt is a La Seine à Vélóhoz, mert jelenleg csak a túraútvonal egyes szakaszairól szerepelnek leírások a hivatalos oldalon. Akkor sem kell aggódni, ha nem áll a sufniban egy kétkerekű, mert az útvonal több megállóhelyén lehet biciklit kölcsönözni.

Mostanában egyébként több hasonló kerékpárutat adtak át Európában, igazodva némileg a világjárvány által megváltozott világhoz, melyben az emberek inkább a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Ilyen volt például a Garda-tavat megkerülő bicikliút.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom