Close
Van egy új és igen csábító módja Észak-Franciaország felfedezésének

Van egy új és igen csábító módja Észak-Franciaország felfedezésének

Mégpedig egy bő négyszáz kilométeres, festői kerékpáros túraútvonal, amely a párizsi Notre-Dame katedrálistól indul és a Szajna mentén kanyarogva százharminc városon át egészen Normandia szívéig vezet.

A 2015 óra készülő útvonal városi, vidéki és ipari területeken át viszi a bringásokat, akik olyan helyeken tekerhetnek,

melyek inspirációként szolgáltak a világ legnagyobb művészeinek Monet-tól kezdve  Victor Hugón át Pierre-Auguste Renoir-ig.

A La Seine à Vélo többek között érinti Giverny-ben Claude Monet otthonát, az Impresszionizmus Múzeumát, és a Château de Malmaisont is, ahol Napóleon és felesége, Josephine élt. A kastély 1800 és 1802 között a francia kormány központjaként szolgált, és Bonaparte Napóleon utolsó franciaországi lakhelyeként ismert.

Hamarosan pedig kiadnak egy szálláshelyekkel, étteremekkel kiegészített teljes körű kalauzt is a La Seine à Vélóhoz, mert jelenleg csak a túraútvonal egyes szakaszairól szerepelnek leírások a hivatalos oldalon. Akkor sem kell aggódni, ha nem áll a sufniban egy kétkerekű, mert az útvonal több megállóhelyén lehet biciklit kölcsönözni.

Mostanában egyébként több hasonló kerékpárutat adtak át Európában, igazodva némileg a világjárvány által megváltozott világhoz, melyben az emberek inkább a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Ilyen volt például a Garda-tavat megkerülő bicikliút.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

bringa | útvonal | bicikli | párizs | új

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram