Close
Így lesz még kívánatosabb Olaszország legnagyobb tava

Így lesz még kívánatosabb Olaszország legnagyobb tava

2021-re készül el a hobbi- és profi bringásoknak egyaránt ajánlható Garda by Bike.

Az épülő kerékpárútnak köszönhetően még a jelenleginél is vonzóbb lesz Olaszország legnagyobb tava.

Jövőre ugyanis már felkerekedhetünk, és teljes egészében körbekerhetjük a Garda-tavat egy száznegyven kilométeres útvonalon.

Két éve zajlik a projekt, amely a meglévő ösvényekből és az újonnan kialakított útvonalakból áll véglegesen össze. Lombardiából indulva Trentón át Venetóig tart, és kapcsolódik a kontinensen kanyargó EuroVelo 7 és EuroVelo 8 szakaszokhoz.

Bár a teljes, száznegyven kilométeres kör letekerése elsőre emberes feladatnak tűnhet, a Garda by Bike-ot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztálynak, illetve a hobbistától kezdve a haladón át a profi bringásnak is megfeleljen. A sziklák mentén és hidakon is átvezető, festői tájakat érintő út széles és biztonságos, kényelmesen lehet majd rajta tekerni, nincsenek például meredek lejtői sem.

A Garda-tó nyugati felében található Capo Reamol környékén mindenképp érdemes egy megállót beiktatni, és gyönyörködni a pazar látványban, a természeti szépségekben és az építészeti csodákban.

Mostanában nagyon jó dolguk van az Olaszországban túrázni szeretőknek, hiszen a nyáron debütált a Sentiero dei Parchi, melyen végighaladva az ország huszonöt nemzeti parkját lehet felfedezni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

útvonal | kerékpár | gyönyörű | új | út

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram