Close
Így nézheted meg a tűz előtti és a tűz utáni Notre-Dame-ot

Így nézheted meg a tűz előtti és a tűz utáni Notre-Dame-ot

Egy páratlan VR-élménnyel. 

A tavaly áprilisi katasztrófa óta elérhetetlen volt a székesegyház a nagyközönség számára – egészen mostanáig. Persze egy kis csavar azért van a történetben.

Mint ismeretes, az 1345-ben átadott monumentális épület majdnem teljes tetőszerkezete odalett a 2019. április 15-ei tűzvész során. A lángok a főváros egyik jelképének felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony.

A virtuális valósághoz köthető élményeket áruló párizsi FlyView most viszont egy nem mindennapi lehetőséget ajánl: a  hivatalosan Rebuilding Notre Dame néven futó programmal az impozáns épület valamennyi titkát fel lehet fedezni.

Bár az élmény mindössze harmincöt perces, ez idő alatt 360 fokos panoráma nézetben csodálhatjuk meg a katedrálist, miközben a tűz előtti és a tűz utáni állapotokról készült felvételeket hasonlíthatjuk össze és még jó néhány drónfotót is kapunk.

A képek nézegetése közben teljesen olyan érzésünk támad, mintha ott állnánk a Notre-Dame közepén és gyönyörködnénk a boltozatban, a toronyban vagy épp a márványpadlóban. Az élményhez afféle történelemóra is tartozik még, melyen szakértők mesélnek a katedrális múltjáról.

A technika kérdésekkel kapcsolatban anynit érdemes tudni, hogy a FlyView-val az érdeklődő egy VR-headsetet kap, majd egy forgó karosszékben foglalhat helyet annak érdekében, hogy tökéletes legyen a 360-élménye (szédüléstől és nyakfájdalmaktól nem kell tartani).

Az élménycsomag ára tizenkilenc euró, de lehetőség van egyet fizet, kettőt kap akciót is elcsípni. Egyszerre maximum harmincketten kukkanthatnak be a Notre-Dame-ba szemüvegen keresztül, ezért az online előre foglalás erősen ajánlott. Az eladott jegyekből származó bevételek egy részét az épület helyreállításának költségeire fordítják.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Pixabay)

Virtuális | párizs | VR | notre dame | szemüveg

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom