Így nézheted meg a tűz előtti és a tűz utáni Notre-Dame-ot

Egy páratlan VR-élménnyel. 

A tavaly áprilisi katasztrófa óta elérhetetlen volt a székesegyház a nagyközönség számára – egészen mostanáig. Persze egy kis csavar azért van a történetben.

Mint ismeretes, az 1345-ben átadott monumentális épület majdnem teljes tetőszerkezete odalett a 2019. április 15-ei tűzvész során. A lángok a főváros egyik jelképének felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony.

A virtuális valósághoz köthető élményeket áruló párizsi FlyView most viszont egy nem mindennapi lehetőséget ajánl: a  hivatalosan Rebuilding Notre Dame néven futó programmal az impozáns épület valamennyi titkát fel lehet fedezni.

Bár az élmény mindössze harmincöt perces, ez idő alatt 360 fokos panoráma nézetben csodálhatjuk meg a katedrálist, miközben a tűz előtti és a tűz utáni állapotokról készült felvételeket hasonlíthatjuk össze és még jó néhány drónfotót is kapunk.

A képek nézegetése közben teljesen olyan érzésünk támad, mintha ott állnánk a Notre-Dame közepén és gyönyörködnénk a boltozatban, a toronyban vagy épp a márványpadlóban. Az élményhez afféle történelemóra is tartozik még, melyen szakértők mesélnek a katedrális múltjáról.

A technika kérdésekkel kapcsolatban anynit érdemes tudni, hogy a FlyView-val az érdeklődő egy VR-headsetet kap, majd egy forgó karosszékben foglalhat helyet annak érdekében, hogy tökéletes legyen a 360-élménye (szédüléstől és nyakfájdalmaktól nem kell tartani).

Az élménycsomag ára tizenkilenc euró, de lehetőség van egyet fizet, kettőt kap akciót is elcsípni. Egyszerre maximum harmincketten kukkanthatnak be a Notre-Dame-ba szemüvegen keresztül, ezért az online előre foglalás erősen ajánlott. Az eladott jegyekből származó bevételek egy részét az épület helyreállításának költségeire fordítják.

Ez is érdekelhet:

Nagyon lassan haladhat csak a munka a Notre-Dame körül

Hosszú éveket kell még várni a nyitásra.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Pixabay)

szemüveg | VR | épület | jelkép | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom