Van egy új és igen csábító módja Észak-Franciaország felfedezésének

Mégpedig egy bő négyszáz kilométeres, festői kerékpáros túraútvonal, amely a párizsi Notre-Dame katedrálistól indul és a Szajna mentén kanyarogva százharminc városon át egészen Normandia szívéig vezet.

A 2015 óra készülő útvonal városi, vidéki és ipari területeken át viszi a bringásokat, akik olyan helyeken tekerhetnek,

melyek inspirációként szolgáltak a világ legnagyobb művészeinek Monet-tól kezdve  Victor Hugón át Pierre-Auguste Renoir-ig.

A La Seine à Vélo többek között érinti Giverny-ben Claude Monet otthonát, az Impresszionizmus Múzeumát, és a Château de Malmaisont is, ahol Napóleon és felesége, Josephine élt. A kastély 1800 és 1802 között a francia kormány központjaként szolgált, és Bonaparte Napóleon utolsó franciaországi lakhelyeként ismert.

Hamarosan pedig kiadnak egy szálláshelyekkel, étteremekkel kiegészített teljes körű kalauzt is a La Seine à Vélóhoz, mert jelenleg csak a túraútvonal egyes szakaszairól szerepelnek leírások a hivatalos oldalon. Akkor sem kell aggódni, ha nem áll a sufniban egy kétkerekű, mert az útvonal több megállóhelyén lehet biciklit kölcsönözni.

Mostanában egyébként több hasonló kerékpárutat adtak át Európában, igazodva némileg a világjárvány által megváltozott világhoz, melyben az emberek inkább a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeket keresik. Ilyen volt például a Garda-tavat megkerülő bicikliút.

Ez is érdekelhet:

Környezetbarát és látványos útburkolat készül az esztergomi bringásoknak

Világító útburkolat épül a Duna menti kerékpárúton, először Esztergomnál. Környezetbarát lesz, és igen látványos.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

franciaország | útvonal | bringa | normandia | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom