Close
Bármilyen csábító is, jobb, ha ellenállsz Izland egyik legnagyobb kísértésének

Bármilyen csábító is, jobb, ha ellenállsz Izland egyik legnagyobb kísértésének

Izlandon túrázva az ember szeme könnyen megakadhat a puha és összefüggő zöld moharétegen, amely a domboldalakat és sziklákat borítja. 

Könnyen megszülethet a vágy, hogy megtapogassa, esetleg rá is feküdjön, ne adj‘ Isten, belehemperedjen, mint Justin Bieber. Ennél rosszabb ötlete azonban nem is támadhatna ebben a helyzetben.

Erre hívták fel a figyelmet Victoria Yore és TJ Drysdale, vagyis a @followmeawaytravel név alatt futó Instagram-fiók gazdái A legnagyobb hibák, amiket Izlandon elkövethetsz című videójukban. Mint elmondják, a túrázók tönkretehetik és el is pusztíthatják a mohát a figyelmetlenségükkel.

A videóból az is kiderül, hogy Izlandon körülbelül hatszáz mohafaj él, és a legtöbb helyen már valószínűleg több ezer éve növekszik. Éppen ezért kerítik el őket egyes séta- és túrautak mellett, de ez nem minden esetben igaz,

az elhagyatottabb ösvényeken a kirándulóknak kell odafigyelniük arra, hogy ne tapossák le a mohafoltokat.

Mint a videó készítői leírják, ők ezt nem tudták, amikor először jártak Izaldon, és úgy vélik, a legtöbb turista nincs vele tisztában. A Visit Iceland szerint ugyanakkor a parkőrök többsége folyamatosan hangsúlyozza, hogy a látogatóknak csak távolról szabad csodálniuk a mohát.

Az izlandi tájak nagyon megnyugtatóak tudnak lenni önmagukban  is, azonban van, aki még inkább képes fokozni ezt a hatást.

(Forrás: Matador Network, képek: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom