Close
Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Állítólag ez az egyik legjobb hely Izlandon megcsípni a sarki fényt. A főváros közelében található díjnyertes ION Adventure Hotelt többségében újrahasznosított anyagokból húzták fel tényleg a semmi közepén, gejzírek, tavak és sziklák közé, ablakaiból nemcsak egy nemzeti park, hanem egy működő erőmű is látszik. 

Kevesebb mint egyórányi autóútra található Reykjavík nyüzsgésétől a hegyvidéki lávamezők között bujkáló ION Adventure Hotel. Felejthetetlen élményt kínál, amennyiben a lelkünk ápolására alkalmas csendes pihenőt keresünk a sarki fény homályában, illetve segít abban, ha az adrenalinszintünket a plafonig emelve kalandtúráznánk egy ősi gleccseren, kirándulnánk egy vulkánhoz, vagy hasítanánk a havat egy hómobillal.

A szálloda látványa már messziről meghökkenti az embert, ahogy egy ősrégi fényképezőgép formáját idézően kibújik a domboldalból.

Az ION Adventure Hotel hibátlan bázist jelenthet Izland változatos természeti csodáinak, növény- és állatvilágának felfedezéséhez. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó közeli Thingvellir Nemzeti Park például könnyedén megközelíthető innen, a túra befejezésével pedig átadhatjuk magunkat a hotel gondoskodó kezeinek.

A szobákon kívül mindjárt három izgalmas helyiséggel csábít az ION.

A Silfra étteremben megkóstolhatjuk a friss, környékbeli alapanyagokból készült tradicionális izlandi ízeket, melyeket rendre megcsavarnak még valamivel.

A slow food jellegű ételekkel csalogató étterem a modern és az egyszerű konyha vegyítésével szezonális és kortárs fogásokat kínál, míg a díjnyertes Northern Lights bárban számos izlandi sör, likőr és egyéb italok mellett beszélhetjük át az élet dolgait. A Lava Spa többféle relaxációs kezelései, kültéri medencéje és az épület minden sarkából látható csodás panoráma pedig a feltöltődésünkért felelnek.

A standard szobákat illetően egyszerre huszonegyet tudnak kiadni, ebből tizenhat kétágyas, kettő franciaággyal felszerelt, három pedig egyszemélyes.

A deluxe lakosztályok mindegyike ellenben a padlótól a mennyezetig a hagyományos izlandi folklór stílusjegyeivel díszített, tehát a huszonnégy prémium szoba valamelyikében szinte megélhetjük Izlandot.

Egy éjszaka nagyjából száztízezer forintnak megfelelő izlandi koronába kerül ebben a modern dizájn és a vad természet kooperációja által megalkotott különös hotelben.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: ionadventure.ioniceland.is)

Close