Close
Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Állítólag ez az egyik legjobb hely Izlandon megcsípni a sarki fényt. A főváros közelében található díjnyertes ION Adventure Hotelt többségében újrahasznosított anyagokból húzták fel tényleg a semmi közepén, gejzírek, tavak és sziklák közé, ablakaiból nemcsak egy nemzeti park, hanem egy működő erőmű is látszik. 

Kevesebb mint egyórányi autóútra található Reykjavík nyüzsgésétől a hegyvidéki lávamezők között bujkáló ION Adventure Hotel. Felejthetetlen élményt kínál, amennyiben a lelkünk ápolására alkalmas csendes pihenőt keresünk a sarki fény homályában, illetve segít abban, ha az adrenalinszintünket a plafonig emelve kalandtúráznánk egy ősi gleccseren, kirándulnánk egy vulkánhoz, vagy hasítanánk a havat egy hómobillal.

A szálloda látványa már messziről meghökkenti az embert, ahogy egy ősrégi fényképezőgép formáját idézően kibújik a domboldalból.

Az ION Adventure Hotel hibátlan bázist jelenthet Izland változatos természeti csodáinak, növény- és állatvilágának felfedezéséhez. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó közeli Thingvellir Nemzeti Park például könnyedén megközelíthető innen, a túra befejezésével pedig átadhatjuk magunkat a hotel gondoskodó kezeinek.

A szobákon kívül mindjárt három izgalmas helyiséggel csábít az ION.

A Silfra étteremben megkóstolhatjuk a friss, környékbeli alapanyagokból készült tradicionális izlandi ízeket, melyeket rendre megcsavarnak még valamivel.

A slow food jellegű ételekkel csalogató étterem a modern és az egyszerű konyha vegyítésével szezonális és kortárs fogásokat kínál, míg a díjnyertes Northern Lights bárban számos izlandi sör, likőr és egyéb italok mellett beszélhetjük át az élet dolgait. A Lava Spa többféle relaxációs kezelései, kültéri medencéje és az épület minden sarkából látható csodás panoráma pedig a feltöltődésünkért felelnek.

A standard szobákat illetően egyszerre huszonegyet tudnak kiadni, ebből tizenhat kétágyas, kettő franciaággyal felszerelt, három pedig egyszemélyes.

A deluxe lakosztályok mindegyike ellenben a padlótól a mennyezetig a hagyományos izlandi folklór stílusjegyeivel díszített, tehát a huszonnégy prémium szoba valamelyikében szinte megélhetjük Izlandot.

(Fotók: ionadventure.ioniceland.is)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom