Close
Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Meghökkentő formájú hotel a semmi közepén, ahol megélhetjük Izlandot

Állítólag ez az egyik legjobb hely Izlandon megcsípni a sarki fényt. A főváros közelében található díjnyertes ION Adventure Hotelt többségében újrahasznosított anyagokból húzták fel tényleg a semmi közepén, gejzírek, tavak és sziklák közé, ablakaiból nemcsak egy nemzeti park, hanem egy működő erőmű is látszik. 

Kevesebb mint egyórányi autóútra található Reykjavík nyüzsgésétől a hegyvidéki lávamezők között bujkáló ION Adventure Hotel. Felejthetetlen élményt kínál, amennyiben a lelkünk ápolására alkalmas csendes pihenőt keresünk a sarki fény homályában, illetve segít abban, ha az adrenalinszintünket a plafonig emelve kalandtúráznánk egy ősi gleccseren, kirándulnánk egy vulkánhoz, vagy hasítanánk a havat egy hómobillal.

A szálloda látványa már messziről meghökkenti az embert, ahogy egy ősrégi fényképezőgép formáját idézően kibújik a domboldalból.

Az ION Adventure Hotel hibátlan bázist jelenthet Izland változatos természeti csodáinak, növény- és állatvilágának felfedezéséhez. Az UNESCO Világörökségéhez tartozó közeli Thingvellir Nemzeti Park például könnyedén megközelíthető innen, a túra befejezésével pedig átadhatjuk magunkat a hotel gondoskodó kezeinek.

A szobákon kívül mindjárt három izgalmas helyiséggel csábít az ION.

A Silfra étteremben megkóstolhatjuk a friss, környékbeli alapanyagokból készült tradicionális izlandi ízeket, melyeket rendre megcsavarnak még valamivel.

A slow food jellegű ételekkel csalogató étterem a modern és az egyszerű konyha vegyítésével szezonális és kortárs fogásokat kínál, míg a díjnyertes Northern Lights bárban számos izlandi sör, likőr és egyéb italok mellett beszélhetjük át az élet dolgait. A Lava Spa többféle relaxációs kezelései, kültéri medencéje és az épület minden sarkából látható csodás panoráma pedig a feltöltődésünkért felelnek.

A standard szobákat illetően egyszerre huszonegyet tudnak kiadni, ebből tizenhat kétágyas, kettő franciaággyal felszerelt, három pedig egyszemélyes.

A deluxe lakosztályok mindegyike ellenben a padlótól a mennyezetig a hagyományos izlandi folklór stílusjegyeivel díszített, tehát a huszonnégy prémium szoba valamelyikében szinte megélhetjük Izlandot.

(Fotók: ionadventure.ioniceland.is)

ion adventure hotel | izland | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom