Bármilyen csábító is, jobb, ha ellenállsz Izland egyik legnagyobb kísértésének

Izlandon túrázva az ember szeme könnyen megakadhat a puha és összefüggő zöld moharétegen, amely a domboldalakat és sziklákat borítja. 

Könnyen megszülethet a vágy, hogy megtapogassa, esetleg rá is feküdjön, ne adj‘ Isten, belehemperedjen, mint Justin Bieber. Ennél rosszabb ötlete azonban nem is támadhatna ebben a helyzetben.

Erre hívták fel a figyelmet Victoria Yore és TJ Drysdale, vagyis a @followmeawaytravel név alatt futó Instagram-fiók gazdái A legnagyobb hibák, amiket Izlandon elkövethetsz című videójukban. Mint elmondják, a túrázók tönkretehetik és el is pusztíthatják a mohát a figyelmetlenségükkel.

A videóból az is kiderül, hogy Izlandon körülbelül hatszáz mohafaj él, és a legtöbb helyen már valószínűleg több ezer éve növekszik. Éppen ezért kerítik el őket egyes séta- és túrautak mellett, de ez nem minden esetben igaz,

az elhagyatottabb ösvényeken a kirándulóknak kell odafigyelniük arra, hogy ne tapossák le a mohafoltokat.

Mint a videó készítői leírják, ők ezt nem tudták, amikor először jártak Izaldon, és úgy vélik, a legtöbb turista nincs vele tisztában. A Visit Iceland szerint ugyanakkor a parkőrök többsége folyamatosan hangsúlyozza, hogy a látogatóknak csak távolról szabad csodálniuk a mohát.

Az izlandi tájak nagyon megnyugtatóak tudnak lenni önmagukban  is, azonban van, aki még inkább képes fokozni ezt a hatást.

(Forrás: Matador Network, képek: Unsplash)

moha | túra | izland | jótanácsok | veszély

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom