Close
Öt hely Marokkóban, ami felvillant a radarunkon

Öt hely Marokkóban, ami felvillant a radarunkon

Most megmutatjuk azt az öt helyet, amelyet feltétlenül látni kell, ha a varázslatos Marokkóba látogatunk.

Az Afrika északi részén található Maghreb-államok (Líbia, Tunézia, Algéria, Marokkó) a turisták számára gazdag iszlám hagyományokat kínálnak történelmi városközpontokkal, régi mecsetekkel és nyüzsgő bazárokkal. A Szaharába tett kirándulások, az oázisok felkeresése vagy a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán partján található strandok pedig csak tovább emelik Marokkó vonzerejét.

Casablanca

Casablanca, a fehér ház, vagy ahogy az arabok nevezik, Der al Beda, Marokkó legfontosabb kereskedelmi központja és Észak-Afrika egyik legnagyobb kikötője. A metropolisz széles sugárútjai a múlt század harmincas, negyvenes éveiből származó francia ihletésű városi épületekkel máig a francia gyarmati múltat idézik.

A látnivalók zöme az óvárosban található, ott csodálhatjuk meg a világ egyik legnagyobb mecsetét, a II. Hasszán-mecsetet.

Fes

Szinte teljesen érintetlen középkori település. A körülbelül 150 ezer lakosú város a világ legnagyobb autómentes városi területe a népesség alapján számolva.

Az árukat szamáron, hintókon és motorbicikliken szállítják. Az egész várost magas falak és hatalmas, történelmi városkapuk veszik körül.

Draa-völgy

A Magas-Atlasz déli részén található, Draa-völgy mentén régi kasbah és berber falvak, valamint pálmaligetek sorakoznak. A völgy a nyugati Ouarzazate városától a keleti Zagoráig terjed.

Egy utazás a völgyben kétségtelenül Marokkó egyik leglátványosabb kirándulásának számít.

Chefchaouen

Chefchaouen vagy csak Chaouen egy káprázatos hegyvidéki város Marokkó északkeleti részén.

A festői település tele van jellegzetes kék színű otthonokkal, a város háttere pedig a Rif-hegység drámai hegyvonulatai.

Rengeteg turista látogat el oda, hogy helyi kézműves darabokat vásároljanak, például ruhákat és szőtt takarókat, amelyek sehol máshol nincsenek Marokkóban.

Marrákes

Marrákesben a Djemaa el Fna téren tökéletesen tükröződik a keleti világ sokszínűsége. Késő délután akrobaták, táncosok, kígyóbűvölők, mesemondók és kuruzslók találhatóak ott, estére pedig a tér egy hatalmas szabadtéri étteremmé változik.

A város top látnivalói közé tartozik a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koutoubia és a Koubba Ba’adiyn mecset is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

marokkó | látnivalók | egyedül utazás | casablanca | utazás

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram