Close
Új, minden eddiginél látványosabb Legoland épülhet másfél órára Budapesttől

Új, minden eddiginél látványosabb Legoland épülhet másfél órára Budapesttől

Budapesttől másfél órás repülőútra, Brüsszel repterének közelében épülhet meg az új Lego tematikájú vidámpark, ami a tervek szerint 2027-ben nyitja majd meg a kapuit.

A Lego-rajongók a hírtől biztosan rendkívül izgatottak lesznek: néhány éven belül egy vadonatúj Legolandot vehetnek birtokba.

A belgiumi tematikus park lesz az ötödik, amelyet az apró műanyag építőelemek és a hengerfejű emberek világának szenteltek Európában.

A Merlin Entertainments, a Legolandek üzemeltetője és a belgiumi Charleroi vezetői augusztus 30-án írták alá az erről szóló szándéknyilatkozatot, így már biztos, hogy a belga repülőtér egyik üzemen kívüli ipari területén építik majd fel a parkot.

A létesítmény egy órás vonatútra lesz Brüsszeltől.

A beruházás akár négyszáz millió euróba is kerülhet majd, ezer új munkahelyet teremthet és 2027-ben nyithat meg.

Jelenleg Európában négy Legoland működik, van tematikus vidámpark az Egyesült Királyságban, Dániában, Németországban és Olaszországban is.

(Forrás: Timeout, fotók: Unsplash)

 

Lego | brüsszel | vidámpark | belgium | legoland

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram