Close
Légtisztítók összehasonlítása – útmutató a választáshoz

Légtisztítók összehasonlítása – útmutató a választáshoz

A légtisztító mint háztartási berendezés néhány országban már régóta népszerű, szinte kötelező tartozéka az otthonoknak. Hazánkban – bár szükség lenne a használatára – még kevésbé elterjedt. Ismerjük most meg közelebbről!

A légtisztítók fontossága

Hazánk légszennyezettségi adatai elkeserítőek, vannak kifejezetten magas értékeket mutató területek. A lakás szellőztetése napi rutinfeladat, azonban sok esetben nem a kívánt, tiszta levegő kerül otthonunkba. Nehéz a beltéri levegőt egy kiadós szellőztetéssel megtisztítani a káros anyagoktól.

A megoldás egy otthoni légtisztító lehet, amely mindenképp hosszú távú és megtérülő beruházás.

A Xiaomi termékei között bátran nézelődjünk, ha minőségi terméket keresünk, hiszen a kínai gyártó a mindennapokban szembesül az égető problémával, első kézből származó tapasztalatokat használ fel a termékek fejlesztése során.

Elengedhetetlen a légtisztítók összehasonlítása döntés előtt

Mivel a magyar háztartások többségében a légtisztító még nem számít olyan alapvető berendezésnek, mint egy hűtő, mosógép vagy sütő, ezért nem is ismerjük annyira. Ha eldöntjük, hogy szükségünk van rá, kihívás, melyik is a legmegfelelőbb számunkra.

A modern Xiaomi légtisztítók termékjellemzői, összehasonlítása garantáltan egy kis segítség, útmutató a vásárláshoz, hiszen van néhány dolog, amire feltétlenül figyelni kell, hogy a hatékony működés biztosított lehessen. Nézzük, melyek ezek!

  • A felhasználási hely, terület nagysága

Amikor légtisztítót választunk, tudni kell, hogy a lakáson belül hova fog kerülni, melyik helyiségbe, és annak mekkora az alapterülete. A javasolt felhasználási terület nagyságának növekedése szerint nagyobb lefedettségű terméket kell a hatékonyság miatt választani.

  • Tisztítási hatékonyság

Az általában kisebb hálószoba, dolgozószoba 22-38 m2 nagyságára elegendő a Mi Air Purifier 3C, mely 320 m3/h hatékonysággal dolgozik, míg egy nappali, netán egész lakás esetében a 600 m3/h hatékonyságú, legmagasabb szintű légtisztító a megfelelő választás. Érezhető a különbség és nem elhanyagolandó.

  • Termék mérete és zajtartománya

Fontos, mekkora hely áll rendelkezésre a lakás helyiségén belül, vagyis gondoljuk át, hogy a légtisztító mekkora helyet foglal el, és ennek megfelelően alakítsuk ki neki a helyet.

A zajtartomány értékei között nincsenek akkora különbségek a légtisztítók esetében, de számolni kell ezzel a tulajdonságával.

Miért használj légtisztítót?

Ami minden termékről elmondható, és amiért kifejezetten ajánlott egy légtisztító minden otthonba, hogy a beltéri levegőt megszűri számos vírustól, baktériumtól és pollentől, valamint a passzív dohányzás ellen is véd. Sőt, a kellemetlen szagoktól mentessé teszi a levegőt!

Az egészségmegőrzés és -védelem saját felelősségünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk érte. Kezdjük a levegőminőség javításával otthonunkban!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

A legjobb életbiztosítás tippek segítenek dönteni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram