Close
Lehengerlően stílusos otthont tervezett magának egy New York-i építésznő

Lehengerlően stílusos otthont tervezett magának egy New York-i építésznő

Madarat tolláról, építészt otthonáról.

Maria Milans del Bosch egy New Yorkban dolgozó spanyol építész, aki a várostól kétórányi autóútra tervezett magának egy stúdióként és otthonként is funkcionáló házat Claryville-ben. És ha csupán a saját házát vesszük referenciának, akkor bizony elég sok megbízást adnánk a hölgynek.

A hegyes-völgyes Catskills régióban, a természet ölén fekszik ez a kétszintes ház. Az építkezés során a cédrusfa részeknél a japán shou sugi ban favédelmi technikát használta az építész, mely során a fát kiégetik, hogy megvédjék a tűztől, a víztől és a kártevőktől.

A dupla belmagasságú nappali és konyha a ház legfeltűnőbb, fantasztikusan szép része, mely körül különböző szintekről gyönyörködhetünk a bámulatos Catskills hegyekben a nyugati oldalon, és a megnyugtató lombkoronákban keleten.

A nappaliban meghitt tűzhely fokozza az otthonosságot, valamint a létrával elérhető könyvespolc is nagyon szép és régies megoldás. A földszinten két hálót, két fürdőt és egy olvasósarkot is kialakítottak, az emeleten pedig az építésznő irodája található, drámaian szép kilátással a tájra és lelátással a nappalira. És mi tagadás, egy ilyen otthonban semmi sem szab gátat a jobbnál-jobb tervek és ötletek szabad áramlásának!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Montse Zamorano)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom