Close
Lehengerlően stílusos otthont tervezett magának egy New York-i építésznő

Lehengerlően stílusos otthont tervezett magának egy New York-i építésznő

Madarat tolláról, építészt otthonáról.

Maria Milans del Bosch egy New Yorkban dolgozó spanyol építész, aki a várostól kétórányi autóútra tervezett magának egy stúdióként és otthonként is funkcionáló házat Claryville-ben. És ha csupán a saját házát vesszük referenciának, akkor bizony elég sok megbízást adnánk a hölgynek.

A hegyes-völgyes Catskills régióban, a természet ölén fekszik ez a kétszintes ház. Az építkezés során a cédrusfa részeknél a japán shou sugi ban favédelmi technikát használta az építész, mely során a fát kiégetik, hogy megvédjék a tűztől, a víztől és a kártevőktől.

A dupla belmagasságú nappali és konyha a ház legfeltűnőbb, fantasztikusan szép része, mely körül különböző szintekről gyönyörködhetünk a bámulatos Catskills hegyekben a nyugati oldalon, és a megnyugtató lombkoronákban keleten.

A nappaliban meghitt tűzhely fokozza az otthonosságot, valamint a létrával elérhető könyvespolc is nagyon szép és régies megoldás. A földszinten két hálót, két fürdőt és egy olvasósarkot is kialakítottak, az emeleten pedig az építésznő irodája található, drámaian szép kilátással a tájra és lelátással a nappalira. És mi tagadás, egy ilyen otthonban semmi sem szab gátat a jobbnál-jobb tervek és ötletek szabad áramlásának!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Montse Zamorano)

építész | otthon | nyaraló | madarat tolláról | usa

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram