Close
A Kulcsok városában egy percre sem áll meg az élet

A Kulcsok városában egy percre sem áll meg az élet

Itt született és tanult Rembrandt, 13 Nobel-díjast adott a világnak, pedig mindössze 123 ezren lakják. Melyik városról beszélünk?

A hollandiai Leiden a kisvárosok legizgalmasabbika: az egyeteme 1575 óta működik, azóta van orvosi- és tudományegyeteme is. Adnak a nívóra is, nem véletlenül tanult ott 13 Nobel-díjas is, és érdemelte ki a Felfedezések városa becenevet egy sor tudományos eredmény felmutatásával.

Ugyanakkor a Kulcsok városának is becézik, miután a címerében két, keresztbe tett piros kulcs látható.

Ez is érdekelhet:

hollandia | Leiden | road trip

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram