Close
A Kulcsok városában egy percre sem áll meg az élet

A Kulcsok városában egy percre sem áll meg az élet

Itt született és tanult Rembrandt, 13 Nobel-díjast adott a világnak, pedig mindössze 123 ezren lakják. Melyik városról beszélünk?

A hollandiai Leiden a kisvárosok legizgalmasabbika: az egyeteme 1575 óta működik, azóta van orvosi- és tudományegyeteme is. Adnak a nívóra is, nem véletlenül tanult ott 13 Nobel-díjas is, és érdemelte ki a Felfedezések városa becenevet egy sor tudományos eredmény felmutatásával.

Ugyanakkor a Kulcsok városának is becézik, miután a címerében két, keresztbe tett piros kulcs látható.

Ez is érdekelhet:

hollandia | road trip | Leiden

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram