Close
Ma este egy órára teljesen elsötétül Budapest

Ma este egy órára teljesen elsötétül Budapest

Budapest is csatlakozik a Föld órája akcióhoz, ezért szombat este egy órára lekapcsolják a város díszkivilágítását.

Karácsony Gergely főpolgármester a hír közlésekor kiemelte, hogy a klímaváltozás hatásai Budapesten is egyre fokozottabban jelentkeznek: folyamatosan növekszik a hőségnapok száma, gyakoribbak a károkat okozó viharok, a hirtelen lezúduló nagy esők.

Hozzátette: “most a legfontosabb, hogy összefogjunk és közösen legyőzzük a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei velünk maradnak.

A ma problémái miatt nem feledkezhetünk meg a holnap kihívásairól sem. Hisz ne feledjétek: ha a bolygónkat védjük, egymást védjük!”

A díszkivilágítás szombat este fél kilenctől fél tízig lesz lekapcsolva.

És azt láttad, milyen csodás tanösvény fog kanyarogni a Normafa lombjai között? No és azt, hogy Velencében most tényleg delfinek úszkálnak a Canal Grandén?

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

díszkivilágítás | föld órája | budapest | karácsony gergely | klímaváltozás

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram