Close
Azt hitted, nem szeretnél egy konténerben élni? Most biztosan újragondolod!

Azt hitted, nem szeretnél egy konténerben élni? Most biztosan újragondolod!

Egy pompás lengyel ház a bizonyíték, hogy konténerben élni lehet magasélet!

A lengyel Wiercinski Studio alakított át két szállítókonténert egy szintén szállítható házzá. Az épület jelenleg a Szelagowski Nemzeti Parkban van letéve Poznanban és a fotók alapján valami egészen pazar kis otthon lett belőle a természet lágy ölén.

Az építészcsapat kifejezetten kihívást keresett, mikor kliensei számára megalkotta ezt a mobilotthonként és irodaként is használható konténerházat, mely a Portable Cabin nevet kapta.

A konténerház tizenkét és fél méter hosszú, kilenc méter széles, 2,6 méter belmagasságú és összesen négy konténer alkotja: kettő tartóelemként az alsó szint és tárolóként funkcionál, a felső két, összekapcsolt konténer pedig az élettér.

A konténereket a zöld festésen kívül teljesen eredeti állapotukban használták fel, a házhoz pedig egy huszonöt négyzetméteres, bájos teraszt csatoltak, ahonnan a közeli folyóra látni.

A házat purhabbal szigetelték, majd hársfalemezekkel burkolták belül. Az élettérhez külső lépcső vezet fel, a konténerházban pedig minden van, amire szükség lehet: hálószoba, nappali, étkező és munkaállomás, ezek közt pedig a fürdő.

A bútorozást a letisztult egyszerűség jellemzi és a lágy színek, a konténerek ajtajai helyett pedig nagy üvegablakokon árad be a fény a mobil otthonba. A jelenlegi tulajdonosok úgy tervezik, hogy még idén áthelyezik a konténerotthont, méghozzá víz fölé fogják installálni a mobilotthon. Szerintünk elég pompa projekt lett, szívesen vonulnánk el egy ilyen házikóba a természet ölén.

(Fotók: ONI Studio)

építészet | konténerház | nagy sztori | konténer | ház

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram