Close
Azt hitted, nem szeretnél egy konténerben élni? Most biztosan újragondolod!

Azt hitted, nem szeretnél egy konténerben élni? Most biztosan újragondolod!

Egy pompás lengyel ház a bizonyíték, hogy konténerben élni lehet magasélet!

A lengyel Wiercinski Studio alakított át két szállítókonténert egy szintén szállítható házzá. Az épület jelenleg a Szelagowski Nemzeti Parkban van letéve Poznanban és a fotók alapján valami egészen pazar kis otthon lett belőle a természet lágy ölén.

Az építészcsapat kifejezetten kihívást keresett, mikor kliensei számára megalkotta ezt a mobilotthonként és irodaként is használható konténerházat, mely a Portable Cabin nevet kapta.

A konténerház tizenkét és fél méter hosszú, kilenc méter széles, 2,6 méter belmagasságú és összesen négy konténer alkotja: kettő tartóelemként az alsó szint és tárolóként funkcionál, a felső két, összekapcsolt konténer pedig az élettér.

A konténereket a zöld festésen kívül teljesen eredeti állapotukban használták fel, a házhoz pedig egy huszonöt négyzetméteres, bájos teraszt csatoltak, ahonnan a közeli folyóra látni.

A házat purhabbal szigetelték, majd hársfalemezekkel burkolták belül. Az élettérhez külső lépcső vezet fel, a konténerházban pedig minden van, amire szükség lehet: hálószoba, nappali, étkező és munkaállomás, ezek közt pedig a fürdő.

A bútorozást a letisztult egyszerűség jellemzi és a lágy színek, a konténerek ajtajai helyett pedig nagy üvegablakokon árad be a fény a mobil otthonba. A jelenlegi tulajdonosok úgy tervezik, hogy még idén áthelyezik a konténerotthont, méghozzá víz fölé fogják installálni a mobilotthon. Szerintünk elég pompa projekt lett, szívesen vonulnánk el egy ilyen házikóba a természet ölén.

(Fotók: ONI Studio)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom