Close
Baj van? Európa legerősebb határa épül a lengyel-orosz határvonalon

Baj van? Európa legerősebb határa épül a lengyel-orosz határvonalon

Lengyelország elektromos határrendszert épít az orosz Kalinyingrád megyével közös szakaszon, hogy figyelemmel kísérjék és megakadályozzák az illegális tevékenységeket.

A lengyel belügyminiszter, Mariusz Kaminski szerint a határra kamerákat és mozgásérzékelőket helyeznek el, a határt a nap huszonnégy órájában figyelik majd az időjárástól függetlenül.

Az elektromos rendszerrel ellátott határ 210 kilométer hosszú lesz és várhatóan őszre készül el.

A fejlesztés eredményeképpen teljes mértékben ellenőrizni tudják majd az orosz határt, Kamminski szerint így

ez lesz az Európai Unió legjobban biztosított határa.

Lengyelország tavaly már komoly határrendszert épített ki a Fehéroroszországgal közös vonalon a migránsok illegális határátlépésének megakadályozása érdekében. Akkor a lengyel hatóságok úgy fogalmaztak, a migrációs nyomást a fehérorosz és az orosz hatóságok szervezték meg, hogy destabilizálják Lengyelországot és az Európai Unió egészét.

A Kalinyingrád tartományt határoló rendszer megépítéséről szóló döntést is az indokolja, hogy a lengyel hatóságok azt gyanítják, a Kreml elő akarja segíteni az ázsiai és afrikai állampolgárok illegális határátlépését az EU-ba. Kaminski szerint Lengyelország felkészült a két országból érkező illegális tevékenységre.

(Forrás: Schengenvisa.info, fotók: Getty)

ukrajna | határ | háború | határépítés | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram