Close
Lenyűgöző felvételt készített egy meteorról az indiai fotográfus, ráadásul mindezt álmában

Lenyűgöző felvételt készített egy meteorról az indiai fotográfus, ráadásul mindezt álmában

Egy professzionális fotós, de akár egy hobbista életében is vissza-visszatérhetnek olyan megismételhetetlen pillanatok, amelyek egy életre berögzülnek az emlékezetbe, mi több, ha minden együtt áll, lenyomat is marad ezekről a momentumokról. Prasenjeet Yadav indiai fotográfus igazi hidegrázós villanást örökített meg. 

Az égbolt fotózása külön műfaj, a csillagos ég eseményei speciális felszerelést, szakértelmet és türelmet kívánnak. Továbbá szerencsét is. A Bengaluru városában élő Prasenjeet Yadav, a National Geographic Young Explorers-díjának nyertese, éppen egy városiasodásról szóló fotósorozaton dolgozott, amikor az indiai hegyvidéken autózva pihenni tért.

Azért biztos, ami biztos alapon beállította Nikon D600-as gépét, hogy dolgozhasson, amíg ő alszik. kilencszázkilencvenkilenc hosszú expozíciós kép készült, többnyire a hegyvidék alatti városi fények változásáról. Volt viszont közöttük egy felvétel, ami egy kis extrát is tartalmazott:

egy zöld színben pompázó meteort.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Prasenjeet Yadav via PetaPixel)

Prasenjeet Yadav | fotós | skyporn | meteor | fotózás

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram