Égi koktélélmények a város tetején – Végigkóstoltuk a Leo Signatures-t

Rosszabb programot is el tudunk képzelni, minthogy a Clark Ádám tér tetején, a Lánc-hídat, a szikrázó Dunát és a varázslatos pesti házfalakat belátva elkortyoljunk pár olyan isteni koktélt, hogy szinte megszólal. Rosszabbat sokat el tudunk képzelni, jobbat elég keveset. Elmentünk a Leo Rooftopba és végigkóstoltuk a bár boszorkánykonyhájának legújabb, éteri utazásra hívó koktéltételeit.

A Leo Rooftopba már megérkezni is teljes átlényegülés: ahogy a lift kinyílik a nyolcadik emeleten, mintha nem csak a Clark Ádám tér és a Fő utca nyüzsgésétől emelkedtünk volna feljebb, hanem hangulatban és életérzésben is megtörténik a nyolcszintes ugrás.

Ahogy kilépünk a liftből, finoman duruzsoló zene és kényelmesen meghitt magasélet köszönt, na meg a bámulatos panoráma és az a fajta póz nélküli, laza kiöltözöttség, aki a helyet és önmagát tiszteli meg.

A legmagasabb szintű rooftop-élményt pedig még magasabb szintre emeli a Leo finoman megkomponált signature koktélkínálata, melyben a materiális hozzávalókat éteri analógiák szövik át.

"A Leo Signatures menünek több lényege van:

analógiás gondolkodás szerint megjelenít hét bolygót, amely magában hordoz hét világot is.

Számunkra ez a koktélsor spirituálisan is többet jelent; hiszünk abban, hogy nem mindegy, milyen gondolattal és hogyan készítünk el egy italt. De természetesen ezt nem akarjuk másokra erőltetni; ezeket az információkat úgy is át tudjuk adni a vendégnek, hogy nem is tudja, csak elfogyaszt egy koktélt

– meséli a Leo Signatures „spiritisztája”, Dreghiciu Gábor bármenedzser.

A koktélsor a következő hét bolygót és hét világot, ezzel egy analógia mentén pedig emberi tulajdonságot jelenti: a Hold az önérzetünk, a legalsó világ, a poklok világát jelképezi, innen indulunk felfelé.

A Holdat követi a merkuriális gondolkodás koktélja, majd haladunk a vénuszi érzelmek felé, elérünk a Naphoz, ami mi magunk vagyunk, belekortyolhatunk az akaratunkat gintonic-kal és kókuszvízzel körülíró Mars felé, elérünk az ember létet tömjénes jegyekkel körülölelő jupiteri térbe, végül pedig időben is elhelyeződünk a Szaturnusz által.

Minden italban van valami, ami harmonizálja ezeket a rendszereket, csakrákat; ez lehet egy szesz, egy fűszer vagy valamilyen más összetevő

– magyarázza Gábor, miközben sorra érkezik elénk a koktélosított Naprendszer. Az italok tálalása már önmagában esztétikai csillagos ötöst érdemel; mindegyik koktél önálló vizuális karakterrel rendelkezik, amelyek közt olyan bátor megoldásokat is láthatunk, mint a tiki-poharakat újragondoló, egyedi kerámia a Hold koktélnál – ami akár nagyon bénán is elsülhetett volna, ehelyett viszont tökéletes és stílusos.

A koktélsoron végighaladva teljesen biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja köztük a számára tervezett, hozzá legjobban illő italt – viszont úgy érezzük, hogy valamiképp

a felépítettség miatt szinte bűn csak egy kedvenc koktélból többet kérni úgy, hogy a többi hatot nem kóstoljuk meg, annyira egymásra épül az italsor.

Az isteni italokhoz pedig remek fogásokat is kérhetünk:

apró hamburgerek (vega verzióban főleg pazar), kis nyársak és egyéb finom falatok várnak, ha a bolygóközi koktélutazás közben megéheznénk.

Egy esélyed van egy vendégnél: olyan élményt kell nyújtanod számára, mintha életedben először és utoljára szolgálnád ki

– vallja Gábor és ez a filozófia az egész Leo-élményre a lehető legszebben áll.

A Leo nem mellékesen fedett, így esőben és hideg időben is várja a vendégeit

Mi minden szempontból csak ajánlani tudjuk a Leo Rooftopot: olyan égi együttállás valósul itt meg, amivel egy röpke délután alatt elfelejthetjük az elmúlt hónapok nehézségeit és egy jó társaságban, egy-egy fantasztikusan megkomponált itallal, a nyüzsgő várossal a lábunk előtt elemelkedhetünk a szürke hétköznapoktól. Minimum hét bolygónyit és nyolc emeletet.

(Fotók: Kőrösi Tamás)

hét bolygó | tiki pohár | tetőterasz | koktél | clark ádám tér

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom