Close
Lépj időben, lassítsd le a kopaszodást!

Lépj időben, lassítsd le a kopaszodást!

A férfiaknál a kopaszodás réme legalább olyan fenyegető, mint a nőknél az őszülés. Csakhogy míg a hölgyek némi hajfestékkel ügyesen leplezhetik az öregedés eme látványos jelét, addig a férfiaknál kicsit nehezebb a helyzet.

Ám ha időben foglalkozni kezdesz a problémával, akkor szert tehetsz egy komoly lépéselőnyre a kopaszodással szemben!

Miért kezdenek a férfiak kopaszodni?

A hajvesztést a DHT hormon okozza, ami mindenkinek a szervezetében jelen van, de aki érzékeny rá, annak a fejtetőn lévő hajszálait szép lassan “megfojtja,” így az érintett terület szép lassan megkopaszodik.

Az Art ‘N Hair hajmezoterápiás kezelésével azonban a folyamat sikeresen lassítható! A kezelés során egy speciális DHT blokkoló hatóanyagot juttatnak a fejbőrbe, ami megóvja a szálakat a hormon káros hatásaitól. Az oldatban lévő vivőanyag ráadásul erősíti a szálakat és serkenti a hajnövekedést.

A mezoterápia tehát megszünteti a kopaszságot?

Ez egy elég gyakori félreértés, úgyhogy tisztázzuk is gyorsan: a hajmezoterápia nem képes arra, hogy újraaktivizálja azokat a hajhagymákat, amiket már inaktívvá tett a DHT. A már megkopaszodott területeken csak hajbeültetéssel lehet segíteni, hiszen itt új graftok beültetésére van szükség, amik képesek még szálakat növeszteni.

Mire jó akkor a mezoterápia? Arra, hogy a még meglévő, életképes hajhagymákat megvédje azáltal, hogy blokkolja a DHT hormon működését. Ezért már rögtön kezdődő kopaszodásnál érdemes elkezdeni a kezelést, ezzel ugyanis a hajszálak kihullása évekkel is késleltethető.

A 3 havonta történő ismétléssel a DHT blokkoló hatása tartós marad, így megőrizheted a meglévő hajszálaidat. Amint észreveszed, hogy ritkulni kezd a hajad, érdemes mielőbb elkezdened a kezeléseket, ilyenkor ugyanis a hajszálak nagy része még menthető!

Mitévő legyél, ha már megjelent a kopaszodás?

Amennyiben már látványosan kopaszodsz, de azért még nem teljesen sima a fejtetőd, akkor is érdemes bevetni a mezoterápiát, hiszen a még egészséges hajszálakat meg lehet menteni vele a kihullástól.

Ilyenkor a legjobb megoldás a két módszer, a mezoterápia és a hajbeültetés ötvözése. Ugyanis ezzel a meglévő hajszálak megőrizhetőek, a kihullottak helyére pedig be lehet ültetni életképes graftokat, így visszanyerheted az egykori dús hajkoronádat.

Sőt: a mezoterápia a beültetett szálaknak is jót tesz, ugyanis a vitaminos vivőanyag táplálja és erősíti őket.

Tehát ez a kezelés a kopaszodás bármely fázisában alkalmazható, de jegyezd meg, hogy a kopasz területek helyreállítására önmagában nem hatásos, ott mindenképp szükség lesz hajbeültetésre is.

Ha találtál egy olyan hajklinikát, melynek a szolgáltatásaival elégedett vagy és szeretnél rendszeresen visszajárni hozzájuk mezoterápiára, akkor érdemes megérdeklődnöd, hogy lehet-e esetleg több alkalmas bérletet váltani, ezzel ugyanis jelentős összeget takaríthatsz meg, ráadásul motivál is arra, hogy újra felkeresd az intézményt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek a sneakerek már idő előtt sikeresek voltak

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram