Close
Lehet, hogy ez a legjobb étterem, amit egy plázában találhatunk

Lehet, hogy ez a legjobb étterem, amit egy plázában találhatunk

Megnéztük a kívül-belül alaposan megújult Leroy Westendet.

Legyünk őszinték, kevesen indulunk meg plázák felé, ha étterembe készülünk. A bevásárlóközpontok és a gasztronómia metszetében rendszerint gyorséttermek állnak, a food courtok sarkaiban pizzériákkal, kínai és thai kifőzdékkel és burgerláncokkal. A plázákat nem a kulináris minőséggel azonosítjuk, nem ide szervezzük az éttermi randikat vagy a családi ünnepeket. A Leroy éttermek jó tizenöt éve azzal a nem mellékes céllal vágtak bele a plázákban működő éttermeikbe, hogy ne alsókategóriás gyorsétkezdékkel azonosítsák az olyan helyeket, mint a Mamut, a MOM Park vagy a Westend. Tizenöt évvel később sem lassítanak, utóbbi helyen ugyanis újra működik az alapos ráncfelvarráson átesett Leroy Westend.

Nem érzed, hogy egy plázában vagy

Az új étlap két részből áll: az egyik egy japán étlap, benne újhullámos szusikkal, tempurákkal, szasimikkel. Ilyen fúziós megoldás a Surf and Turf (angus bélszín, tempura tigrisrák, zöldspárga, krémsajt) vagy a Leroy Dragon (pankomorzsában sült tigrisrák, avokádó, csípős lazactatár). Az új séffel elmozdultak a klasszikus vonaltól: frissek, eredetiek, és noha nem ők az egyetlenek, akik ezt a vonalat követik, a kivitelezés előtt le a kalappal.

Surf and Turf
Balra Leroy maki, jobbra crab tempura roll

A másik vonal a klasszikus bisztrókonyhákat idézi mangalica steakkel, ropogós kacsacombbal, gyömbéres lazacfilével, és bécsi szelettel.

Vannak tacók is

Hétköznap ebédidőben jó félházzal ment a Leroy, ami a mai védettségi igazolványos időkben nem rossz teljesítmény (egy plázán belül vagyunk, terasz itt értelemszerűen nincs). Nem indult könnyen a kaland számukra sem: októberben nyitottak, de novemberben be is zárhattak.

A tulajdonosok célja, hogy a Leroy másodlagos célpont legyen a Westendbe látogatók számára, nappal azok nézzenek be egy finom ebédre, akik shoppingolnak, míg este a moziba látogatókat látnák szívesen.

A bárvonalon is nagy fejlesztések zajlanak

– Mi nem egy plázaétteremként szeretnénk meghatározni magunkat. Sem a bisztrókonyha rész, sem a szusi étlap nem azt a minőséget hozza, ami régen volt, ez most sokkal magasabb szinten van – mondja Pryma Zoltán, étteremvezető. – Az az első célunk, hogy visszajáró vendégeket szerezzünk, törzsvendég gárdát építsünk, és ha az megvan, folytathatjuk az építkezést.

California maki

– Ha valaki ad nekünk egy esélyt, és beül hozzánk, szerintem onnan már nyert ügyünk van – mondja az étterem pr-ével foglalkozó Tőke Ildikó, a Foxy kommunikációs ügynökség alapítója.

Tudják hol vannak, nem a hagyományos éttermekkel szeretnének versenyezni, de komoly célokat tűztek ki maguk elé. A plázákban található minőségi éttermek mezőnye nem túl gazdag, éppen ezért azt gondoljuk, a Leroy Westendnél most nincs jobb.

(Fotók: Boldog Attila, Westend Leroy)

szusi | leroy westend | pláza | westend | bisztró

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés