Close
Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van

Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van

Legtöbbünknek a napsütötte síkságok, a trópusi esőerdők és a vándorló gnúcsordák jutnak eszünkbe egy afrikai nyaralásról, viszonylag kevesen tervezünk síelést a fekete kontinensre.  Pedig Európához hasonlóan Afrika is számos olyan hegyvonulatot tudhat magáénak, melyeken a szezonálisan megérkező hó bőven elegendő ahhoz, hogy potenciális sípályáknak adjon otthont.

Az egyik ilyen síközpont Lesotho királyságában található.

“Ha a síelésről és a hóról beszélünk, az emberek nem kötődnek Afrikához” – mondja Pieper Peyper, az évente több mint 17 ezer látogatót vonzó Afriski Mountain Resort tulajdonosa. “Inkább az Alpokra, a kanadai Sziklás-hegységre és a nagyobb hegyekre gondolnak. Lesothónak ezen vidéke egyedülálló éghajlattal rendelkezik.”

Az resort hat pályával büszkélkedhet, és a téli hónapokban, június és augusztus között üzemel. Egy forgalmas napon akár 320 látogatót is fogadhat.

Nyáron az Afriski különféle extrém sporttevékenységekkel szórakoztatja a vendégeket, többek között hegyi kerékpározással, vezetett motoros túrákkal és terepfutással készülnek a Drakensberg-hegység által körülvett országban.

(Forrás: EuroNews, fotó: Vimeo)

lesotho | síelés | Afriski | sport | video

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram