Close
Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van

Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van

Legtöbbünknek a napsütötte síkságok, a trópusi esőerdők és a vándorló gnúcsordák jutnak eszünkbe egy afrikai nyaralásról, viszonylag kevesen tervezünk síelést a fekete kontinensre.  Pedig Európához hasonlóan Afrika is számos olyan hegyvonulatot tudhat magáénak, melyeken a szezonálisan megérkező hó bőven elegendő ahhoz, hogy potenciális sípályáknak adjon otthont.

Az egyik ilyen síközpont Lesotho királyságában található.

“Ha a síelésről és a hóról beszélünk, az emberek nem kötődnek Afrikához” – mondja Pieper Peyper, az évente több mint 17 ezer látogatót vonzó Afriski Mountain Resort tulajdonosa. “Inkább az Alpokra, a kanadai Sziklás-hegységre és a nagyobb hegyekre gondolnak. Lesothónak ezen vidéke egyedülálló éghajlattal rendelkezik.”

Az resort hat pályával büszkélkedhet, és a téli hónapokban, június és augusztus között üzemel. Egy forgalmas napon akár 320 látogatót is fogadhat.

Nyáron az Afriski különféle extrém sporttevékenységekkel szórakoztatja a vendégeket, többek között hegyi kerékpározással, vezetett motoros túrákkal és terepfutással készülnek a Drakensberg-hegység által körülvett országban.

(Forrás: EuroNews, fotó: Vimeo)

FOLYTASD EZZEL
Kolumbia titokzatos tájai karnyújtásnyira kerülnek
Végül nem terjedt el a sci-fi írók körében népszerű vasút, de ebben a városban felszállhatunk rá
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom