Close
Létezik egy utazási iroda, aminek azért fizetsz, hogy elveszhess a vadonban

Létezik egy utazási iroda, aminek azért fizetsz, hogy elveszhess a vadonban

Néha el kell veszni, hogy megtalálhassuk magunkat.

A klasszikus túlélőtúrák már nem számítanak ritkaságnak a piacon, a vállalkozó kedvű kalandorokat kisebb csoportokban vezeti végig egy vagy több profi túravezető, ez pedig az ilyen jellegű túrák kritikusai szerint csak egy aprócska lépésre van a glampingtől. A Black Tomato elnevezésű vállalkozás azonban tovább megy ennél: a kuncsaftjait teljesen egyedül „dobja le” a vadonban, méghozzá azzal a céllal, hogy azok teljes elszigeteltségükben tapasztaljanak meg olyan élményeket, amiket egy tradicionális extrém túra során nem élhetnének át.

Magány. Az elveszettség érzése. Majd: egy mélyebb, korábban nem ismert én felfedezése.

A Get Lost Adventure Experience névre hallgató programcsomagban résztvevők kiválaszthatják, milyen területen szeretnének elveszni: sivatagban, dzsungelben, hegyvidéken, tengerparti vidéken vagy éppen sarkvidéki területen. Az utazások módját teljesen a jelentkező személyére szabják, és ennek megfelelően az utak árazása is teljesen egyedi.

Amikor a kuncsaft beszáll a repülőgépbe, még azt sem tudja, pontosan hová viszik. A kalandornak a többnapos túrája során előre megadott ellenőrzési pontokat kell megtalálnia, ebben csak azok az eszközök vannak a segítségére, amelyekkel a szervezők ellátták. A cél egy igazi túlélőkaland illúziójának megalkotása, de úgy, hogy a résztvevő alapvető szükségleteit ellátják: élelemre vadászni például nem kell.

És például hogyan talál el A pontból B-be egy kalandvágyó marketinges, aki kicsit kiszakadna a negyedéves célszámok, hétindító meetingek, sales-konferenciák világából? A helyszínen egy szakértőkből álló csapat megtanítja az alapvető túlélési stratégiákra és a navigációra. Utóbbinál a Black Tomato a What3words-zel működik együtt, ami egy egészen egyedi geokódolási rendszer. A w3w három szótári szóra kódolja át a földrajzi koordinátákat, így sokkal egyszerűbb, mint az alfanumerikus kódok vagy a GPS-koordináták. A Roadster szerkesztőségének w3w kódja például escapes.cloak.smoothly, ez egy 3×3 méteres területet jelent Budapest V. kerületében. A What3 words alkalmazással így könnyebben lehet megtalálni bizonyos területeket, mint a sokszor pontatlan és bonyolult GPS-koordinátákkal.

A Black Tomato egy amerikai–angol utazási iroda, ami nagyon szürke definíciója annak, hogy mit is csinálnak valójában. Az egyénre szabott utazási csomagokat viszik új szintre, de úgy is mondhatnánk, hogy az utazás mint termék fejlesztését végzik, méghozzá professzionális színvonalon. Portfóliójukban szerepelnek bespoke nászutak, szafarik, sítúrák, és vannak olyan élménytúráik is, amelyek már-már szerepjátékok: hogyan lehetsz nindzsa, milyen lehet együtt élni Mongólia sasvadászaival, kipróbálhatod, hogyan éltek a császári Kína kungfumesterei, és így tovább. A Get Lost Adventure Experience az egyik legjobb programjuk, de összességében több tucatnyi lehetőségük közül választhatnak azok, akiknek egy törökországi all inclusive nyaralás sosem volt opció.

Ez is érdekelhet:

dzsungel | utazási iroda | black tomato | vadon

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram