Close
Aki igazán tágas Lexust keres, kisbuszt fog venni

Aki igazán tágas Lexust keres, kisbuszt fog venni

Ott biztosan, ahol majd kapni is lehet a márka első kisbuszát.

Lehet drága anyagokat használni, kényelmi felszereléseket beépíteni, ügyeskedni, de helyből még a legprofibb mérnökcsapat sem tud többet varázsolni, mint amennyi a karosszérián belül van. Ezért népszerűek a luxus-kisbuszok – és ezért készítette el a Lexus is a sajátját.

Persze nem nulláról álltak neki, házon belül ott volt a Toyota – nálunk nem forgalmazott – prémiumközeli busza, az Alphard, ami az alapot adta, bár a Lexus közlése szerint nagyon sokat finomítottak rajta. Ez nem a formájára vonatkozik, valószínűleg nem túlzás kijelenteni, hogy ez minden idők kiemelkedően legcsúnyább, legaránytalanabb Lexusa – de a legtágasabbja is.

Márpedig a belső kényelemhez ez kell. Az óriási, fallal elválaszott hátsó traktusban mindössze két fotel van, ebből már sejthető, annak a két utasnak mennyi hely jut: rengeteg. Így aztán olyan, mintha egy nappaliban ülnének, ahol van hűtőszekrény, egy 26 colos monitor, komoly hifi, meg egy tablet, amiről mindent vezérelhetnek.

Az LM-et – mert hogy így hívják a Lexus kisbuszát – V6-os benzinmotor vagy egy 2,5 literes, villanymotorral segített benzines hibrid rendszer hajtja. Kínában és még néhány ázsiai országban tervezik a forgalmazását, szóval nekünk nagy Lexusnak marad az LS.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lexus)

lexus lm | kisbusz | lexus

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram