Close
Aki igazán tágas Lexust keres, kisbuszt fog venni

Aki igazán tágas Lexust keres, kisbuszt fog venni

Ott biztosan, ahol majd kapni is lehet a márka első kisbuszát.

Lehet drága anyagokat használni, kényelmi felszereléseket beépíteni, ügyeskedni, de helyből még a legprofibb mérnökcsapat sem tud többet varázsolni, mint amennyi a karosszérián belül van. Ezért népszerűek a luxus-kisbuszok – és ezért készítette el a Lexus is a sajátját.

Persze nem nulláról álltak neki, házon belül ott volt a Toyota – nálunk nem forgalmazott – prémiumközeli busza, az Alphard, ami az alapot adta, bár a Lexus közlése szerint nagyon sokat finomítottak rajta. Ez nem a formájára vonatkozik, valószínűleg nem túlzás kijelenteni, hogy ez minden idők kiemelkedően legcsúnyább, legaránytalanabb Lexusa – de a legtágasabbja is.

Márpedig a belső kényelemhez ez kell. Az óriási, fallal elválaszott hátsó traktusban mindössze két fotel van, ebből már sejthető, annak a két utasnak mennyi hely jut: rengeteg. Így aztán olyan, mintha egy nappaliban ülnének, ahol van hűtőszekrény, egy 26 colos monitor, komoly hifi, meg egy tablet, amiről mindent vezérelhetnek.

Az LM-et – mert hogy így hívják a Lexus kisbuszát – V6-os benzinmotor vagy egy 2,5 literes, villanymotorral segített benzines hibrid rendszer hajtja. Kínában és még néhány ázsiai országban tervezik a forgalmazását, szóval nekünk nagy Lexusnak marad az LS.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lexus)

Close