Close
Mostantól Lexusszal érkeznek a világsztárok a Müpába

Mostantól Lexusszal érkeznek a világsztárok a Müpába

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt napokban a Roadster és a Müpa partneri kapcsolatra lépett, és most ugyanilyen izgalommal számolunk be arról, hogy a régió egyik legkomolyabb kulturális intézménye újabb partneri stratégiai együttműködést kötött, méghozzá egy prémium és nagyon zöld autómárkával.

Aki kicsit behatóbban ismeri a Lexust, tudja, hogy egy olyan brandről van szó, amely évek óta szívesen támogat kulturális eseményeket, sőt, tulajdonképpen már a támogatásban is szintet léptek, hiszen több saját kultprojektet indítottak az elmúlt években. Ezek egyike a Lexus Design Award, ami egy nemzetközileg elismert versennyé nőtte ki magát. A hetedik évében járó esemény már várja a 2019-es megmérettetés jelöltjeit, kategóriák nincsenek, építészet, divat, termékdizájn és tervezés témakörben bárki megmérettetheti magát.

A Lexus a filmművészettel is jóban van, egyrészt ott az általuk alapított, fiatalokat felkaroló Lexus Short Films kezdeményezés, másrészt ők a Velencei Filmfesztivál egyik főtámogatója is. Az együttműködés másik tagja a Müpa, amely a megnyitása óta eltelt közel tizenöt évben világszerte ismert és elismert kulturális branddé vált, amely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat, otthont ad komoly-, kortárs-, könnyű-, dzsessz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmművészetnek egyaránt.

“A Müpa értékmegőrző és értékteremtő szellemisége, amely a hagyományok megőrzése mellett szem előtt tartja a legmodernebb kortárs művészeti ágak és irányzatok bemutatását, tökéletes párhuzamba állítható a Lexus márkafilozófiájával, amely a világ leginnovatívabbnak tartott prémium autógyártójaként ötvözi a forradalmi technológiákat és a legfejlettebb környezetbarát hibrid elektromos meghajtást a tradicionális japán értékekkel és kézműves hagyományokkal – nyilatkozta Kárpáti László, a Lexus magyarországi márkaigazgatója. – Utóbbiakra kiváló példa a Lexus márka egyik alapértéke, a hagyományos japán vendégszeretet, az Omotenashi, vagy épp az autóink kézműves összeszerelési minőségéről gondoskodó takumi mesterek munkája, míg az előbbi a legújabb generációs hibrid elektromos hajtásban, vagy a világelső vezetéstámogató és aktív biztonsági rendszerekben ölt testet, amelyek már az önvezető autózás előhírnökének tekinthetőek. Éppen ezért rendkívüli megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a Lexus a Müpa stratégiai partnere lehet”.

A Müpa stratégiai partnereként a Lexus öt környezetbarát hibrid elektromos autót bocsát az intézmény rendelkezésére, amelyek többek között az intézményben fellépő világsztároknak nyújt majd limuzinszolgáltatást. A két márka hosszútávú együttműködésének köszönhetően innovatív és különleges aktivitásokban vehet majd részt a Müpa közönsége is.

– “Magyarország és a régió vezető kulturális intézményként küldetésünknek tartjuk, hogy a társadalmi felelősségvállalás és így a környezettudatosság területén is értéket közvetítsünk úgy a közönségünk, mint kiváló hazai és nemzetközi művészeink, a Magyarországra látogató világsztárjaink felé. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a fenntartható fejlődés gondolatához kapcsolódva a világ legzöldebb prémium autógyártójának tekintett és a környezetbarát hibrid elektromos hajtás szinonimájává vált Lexusszal léphettünk stratégiai együttműködésre” – emelte ki Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Elmondhatjuk, hogy a Müpa környéke mostantól olyan területté vált, ahol az egy négyzetméterre jutó Lexusok száma országos szinten is az élmezőnybe tartozik.

Ez is érdekelhet:

kárpáti lászló | káel csaba | lexus | müpa | együttműködés

FOLYTASD EZZEL

Egy új, virtuális túrán fedezhetjük fel Egyiptom titkait

Megnéznéd az életedet egy időgépen át? A Ludwigban most becsatolhatod az időgép-övet!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram