Close
A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Egyetlen fát sem vágtak ki ennek a gyönyörű és meglepő háznak a megépítésénél, hanem elképesztő ügyességgel ékelték a lombok közé.

A Tetro Arquitetura tervezte ezt a szabálytalan szögletes terekkel kialakított villát a brazíliai Minas Gerais-ben, Nova Limában.

A Casa Açucena, azaz Liliomház névre keresztelt épület virág alakban terül szét a fák között, egészen varázslatosan ötvözve a mesebeliséget, a stílusosságot és a luxust.

A házba a felső szinten léphetnek a lakók, itt alakították ki a garázst is. Innen vezet egy külső lépcső lefelé, a ház belső tereibe, ahol egy óriási teraszon is élvezhetik a buja környezetet a tulajdonosok. A tolható üvegajtókkal a konyha, az étkező és a nappali könnyedén egyterűvé alakítható.

Az építészek egyetlen fát sem vágtak ki a telken, a ház fehér színével és szokatlan alakjával pedig úgy fest, akár egy fehér virág a természet ölén.

Az ötszáz négyzetméteres ingatlanban három hálószobát és dolgozószobát is találunk, de egy beltéri-kültéri medencét is, ahonnan szintén hihetetlen a kilátás: mintha beleúsznánk a fákba.

Az enteriőrt meleg tónusok és modernista bútorok jellemzik, melyekkel együtt az egész ház valami félelmetesen szép, különleges és stílusos lett.

(Fotók: Jomar Bragança)

ház | villa | erdő | dizájn | brazília

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram