Close
Ebből a fantasztikus 54 éves single maltból csupán néhány palack készült

Ebből a fantasztikus 54 éves single maltból csupán néhány palack készült

A Loch Lomond skót whiskygyártó kevésbé ismert, mint a The Macallan vagy a The Glenlivet, most azonban egy több mint fél évszázada érlelt single malt-nak köszönhetően beírta magát az alkoholgyártás történelemkönyvébe.

Bár a Loch Lomond gyökerei egészen 1814-ig nyúlnak vissza, a mai értelemben vett vállalat 1966-ban kezdte meg a lepárlást. Az 1980-as években néhány évre bezárt, de 1999-ben ismét belevetette magát az alkoholgyártásba. Idén tavasszal már piacra dobtak egy negyvenhat éves single malt különlegességet, amiből csupán kétszáz palackot állítottak elő,

most azonban az ötvennégy éves alkoholjukkal ezt is túlszárnyalják.

A Loch Lomond 54 a vállalat legrégebbi single malt-ja, amiből csupán ötvenöt palack kapható világszerte. A whiskyt 1967-ben, a gyárt indulását követő évben desztillálták el, hogy

aztán amerikai tölgy, később pedig európai tölgy hordóban érleljék.

A whiskyt most tölgyfa dobozba tett Glencairn kristály dekanterben árulják. A single malt ízében ananász és citrus jegyek lelhetők fel egy kis méz és mazsola, majd zöld gyümölcs, tölgyfűszer és fahéj kíséretében.

(Forrás: RobbReport, fotók: Loch Lomond)

loch lomond | whisky | alkohol

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram