Close
Egy gyönyörű skót loch-ra néz ez a romokra épített ház

Egy gyönyörű skót loch-ra néz ez a romokra épített ház

Az építészek nem akarták elrejteni a tó melletti épületet, inkább direkt kihangsúlyozták, hogy a ház is felerősítse a táj szépségét. Sikerült a terv.

A WT Architecture tervezte ezt s lineáris, háromszintes házat a skót felföldön, Loch Tummelnél. A Loch Tummel egy négy kilométer hosszú loch, azaz tó, melynek partján fekszik ez a csodás otthon. A házat úgy tervezték az építészek, hogy tudatosan legyen gyönyörű:

nem akarták elrejteni és hangsúlytalanná tenni, de mégis egy olyan eredeti épület volt a cél, ami azt a hatást kelti, mintha a természetből nőtt volna ki, nem pedig csak odahelyezték.

A házat egy 18. századból maradt kertfalromhoz építették és egy viktoriánus korabeli parasztház helyén áll.

Az otthonban először egy dupla belmagasságú konyha fogad, a kilátás drámája pedig egyre csak nő egészen a ház északi végéig, ahol kitárul az üvegfalakon át a hihetetlen panoráma.

A kortárs házhoz edzőterem és borospince is tartozik, a hálószobák pedig terasszal néznek a pompás kilátásra.

(Fotók: Dapple Photography, Nathan Harrison)

Skócia | dizájn | nagy sztori | loch tummel | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom