Close
Egy gyönyörű skót loch-ra néz ez a romokra épített ház

Egy gyönyörű skót loch-ra néz ez a romokra épített ház

Az építészek nem akarták elrejteni a tó melletti épületet, inkább direkt kihangsúlyozták, hogy a ház is felerősítse a táj szépségét. Sikerült a terv.

A WT Architecture tervezte ezt s lineáris, háromszintes házat a skót felföldön, Loch Tummelnél. A Loch Tummel egy négy kilométer hosszú loch, azaz tó, melynek partján fekszik ez a csodás otthon. A házat úgy tervezték az építészek, hogy tudatosan legyen gyönyörű:

nem akarták elrejteni és hangsúlytalanná tenni, de mégis egy olyan eredeti épület volt a cél, ami azt a hatást kelti, mintha a természetből nőtt volna ki, nem pedig csak odahelyezték.

A házat egy 18. századból maradt kertfalromhoz építették és egy viktoriánus korabeli parasztház helyén áll.

Az otthonban először egy dupla belmagasságú konyha fogad, a kilátás drámája pedig egyre csak nő egészen a ház északi végéig, ahol kitárul az üvegfalakon át a hihetetlen panoráma.

A kortárs házhoz edzőterem és borospince is tartozik, a hálószobák pedig terasszal néznek a pompás kilátásra.

(Fotók: Dapple Photography, Nathan Harrison)

nagy sztori | loch tummel | dizájn | Skócia | ház

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram