Close
Európa öt legjobb lombház szállodájában tényleg körülölel a természet

Európa öt legjobb lombház szállodájában tényleg körülölel a természet

Akár a belvárosi élet nyüzsgése elől akarunk menekülni, vagy csak szimplán kilépnénk a komfortzónánkból, a természetben mindig megtalálhatjuk azt, amire éppen szükségünk van. Ha pedig Európa legjobb lombház szállodáiba látogatunk, egészen új oldaláról ismerhetjük meg a természetet. Mutatjuk, melyek azok a szálláshelyek, amik abszolút bakancslistára valók.

Treehotel, Luleå közelében, Svédország

Az északi sarkkörtől délre található lombház öt szobájának mindegyikét más-más svéd építész tervezte.

Fotó: treehotel.se

A szobák innovatív dizájnnal és környezettudatos gondolkodásmóddal, a fenntartható megoldásokra összpontosítva készültek, így többek között víztakarékos mosogatót építettek be, az áramellátást pedig vízenergiából fedezik.

Hudnalls Hideout, Wye Valley, Anglia

Wales és Anglia határán fekszik a Wye-völgy, melynek sűrű, erdős területét csak a Wye folyó szakítja meg. Ott található a Hudnalls Hideout névre hallgató szálloda, amelyet az Egyesült Királyság egyik titokzatosabb szálláshelyének tartanak.

Fotó: facebook.com/HudnallsHideout

A szálláshely környéke gyakorlatilag látogatóktól mentes, így tökéletes választás lehet azok számára, akik elvonulnának a világ zaja elől.

Eagle’s Nest Cabin, Mézidon-Canon, Franciaország

Európa legmagasabban épült lobház szállodája az Eagle’s Nest Cabin, ami a talaj felett huszonkét méter magasan várja a vendégeit. A szálláshelyet kötélhidakon és létrákon keresztül lehet megközelíteni.

Fotó: bookatreehouse.com

A Normandia szívében található kabinház lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtapasztalják a francia táj sokszínű szépségét.

Fernie Castle Treehouse, Fife, Skócia

A Fernie Castle Treehouse mesebeli vár is lehetne, hiszen karcsú, fából készült tornyainak köszönhetően mitikus hangulatot áraszt.

Fotó: thesun.co.uk

Skócia egyik legrégebbi kastélyának területén található, belsejében kétszemélyes king size ágy és tágas erkélyek várják a természetközeli kalandokra szomjazó turistákat.

Arctic TreeHouse, Rovaniemi, Finnország

Az északi-sarkkör felé néző, magas üvegablakokkal rendelkező Arctic Treehouse Hotel egyedülálló élményt kínál. Kis szerencsével ugyanis vendégei az ágyban fekve csodálhatják meg az északi fényt vagy az éjféli napsütést.

Forrás: trivago

A szálloda Lappföldön található, így az oda látogatók nemcsak a Mikulással találkozhatnak, hanem különleges lapp hagyományokat, népszokásokat is megismerhetnek.

2018 tavaszán jártunk először ebben az apró, hevesi faluban, hogy kipróbáljuk az akkor néhány hónapja nyílt luxusfaházakat. A sok-sok külföldi inspiráció hatására megszülető házak azóta is hónapokra előre foglaltak, pedig az indulás óta három új lombház épült, közülük kettő merőben más tervek alapján. Kipróbáltuk, milyen a kényeztető pihenés a tizenöt méter magas kilátótornyokban.

FOLYTASD EZZEL
Törökbálint ékessége lett ez a gyönyörű lakás
Nem véletlenül kapta ez a hihetetlen mexikói hotel a One&Only nevet
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom