Close
Több száz bárány vonul végig ezen a hétvégén London kellős közepén

Több száz bárány vonul végig ezen a hétvégén London kellős közepén

Miért nem vagyunk meglepve, hogy egy középkori, de ma is élő hagyományról van szó.

Az angoloknak van pár egészen furcsa hagyományuk (ilyen például az a most előkerült tradíció, hogy a királyi méheknek el kell mondania a méhésznek, hogy meghalt a királynő) és ez a mostani is abszolút beleillik a sorba.

A londoniak ugyanis egészen meghökkentő dolognak lehetnek szeptember 25-én, vasárnap a szemtanúi: több száz bárány fog végigvonulni a London Bridge-en.

Az évente megrendezésre kerülő Sheep Drive and Livery Fair hagyománya a középkorba nyúlik vissza, mikor a gazdák vidékről a fővárosba terelték haszonállataikat, hogy eladják a piacokon. Mikor azonban megjelentek az első autók, a tradíció kihalt, de 2013-ban a Worshipful Company of Woolmen úgy döntött, visszahozza a régi hagyományt és egy nyájat szimbolikusan átterel London kellős közepén, a London Bridge-en.

Az eseményhez kapcsolódóan a The Monumentnél vásárt tartanak, ahol gyapjúholmikat és egyéb kézműves termékeket lehet megvásárolni, melyekkel a Woolmen Charity-t támogatják a vevők. Szóval ha épp Londonban talál a vasárnap, akkor irány reggel tíz és délután négy közt a London Bridge és a Sheep Drive and Livery Fair!

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

bárány | london | vonulás | London Bridge | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram