Ha világ életedben Lady vagy Lord szerettél volna lenni, eljött a te napod

A neved elé tennéd hivatalosan személyidben a Lady vagy a Lord rangot? Akkor a skótoknak van egy nagyon fejedelmi ajánlata számodra.

Skócia csodás erdőségeinek és vidékeinek megóvására alakult egy nagyon poén és egyedi kezdeményezés az Established Titles nevű oldal jóvoltából: konkrétan bárki vásárolhat egy földterületre szóló címet magának, mellyel skót értelemben ezennel Ladyvé és Lorddá válik. Ezeket a földbirtokosokat Skóciában hagyományosan a "Lairds" címmel illették, ami a Lady és a Lord skót megfelelője.

Mit tartalmaznak a Lord és Lady csomagok?

Bizonyos négyszöglábnyi – avagy négyzetlábnyi – kijelölt területet egy aberdeenshire-i magánbirtokon Skóciában, és egy tradicionális tanúsítványt arról, hogy a vásárlással Lady vagy Lord lettél (már maga a tanúsítvány Lord/Lady előtagot tesz a neved elé). Árakban a következőképp alakul a nemesség: egy négyszögláb 49,94 dollár, öt négyszögláb 160 dollár, tíz négyszöglábnyi Skócia pedig 300 dollárba kerül. A vásárlásoddal pedig egy fát is ültet az Established Titles cég.

Mivel a mókás vásárlás és címszerzés célja a környezet megóvása is, ezért minden aprócska földtulajdonos nemest megkérnek, hogy ne építsen semmit a parányi földre, melynek ura avagy úrnője. És azonfelül, hogy milyen vicces a dolog, a nemesi cím konkrétan teljesen komoly okirat, a weboldal ugyanis azt állítja, hogy

hivatalos dokumentumokon is át lehet vele iratni a nevünket, például esetemben Lady Tillinger Zsófia is szerepelhetne az útlevelemben és a személyimben.

Úgyhogy ha magadat vagy valakit meglepnél azzal, hogy veszel egy falatnyi birtokot és nemessé ütöd egy kis rááldozással, akkor erre parancsoljon My Lord and My Lady!

Ez is érdekelhet:

Elképesztő dolgot mondott két román turista a Balaton állapotáról

Két román fiatal elhatározta, hogy összehasonlítják azt, ami nekik van és ami nekünk van: a román tengerpartot és a Balatont. Elég meglepő eredményre jutottak.

nemesi cím | úrnő | lady | űr | aberdeenshire

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom