Close
Ha világ életedben Lady vagy Lord szerettél volna lenni, eljött a te napod

Ha világ életedben Lady vagy Lord szerettél volna lenni, eljött a te napod

A neved elé tennéd hivatalosan személyidben a Lady vagy a Lord rangot? Akkor a skótoknak van egy nagyon fejedelmi ajánlata számodra.

Skócia csodás erdőségeinek és vidékeinek megóvására alakult egy nagyon poén és egyedi kezdeményezés az Established Titles nevű oldal jóvoltából: konkrétan bárki vásárolhat egy földterületre szóló címet magának, mellyel skót értelemben ezennel Ladyvé és Lorddá válik. Ezeket a földbirtokosokat Skóciában hagyományosan a “Lairds” címmel illették, ami a Lady és a Lord skót megfelelője.

Mit tartalmaznak a Lord és Lady csomagok?

Bizonyos négyszöglábnyi – avagy négyzetlábnyi – kijelölt területet egy aberdeenshire-i magánbirtokon Skóciában, és egy tradicionális tanúsítványt arról, hogy a vásárlással Lady vagy Lord lettél (már maga a tanúsítvány Lord/Lady előtagot tesz a neved elé). Árakban a következőképp alakul a nemesség: egy négyszögláb 49,94 dollár, öt négyszögláb 160 dollár, tíz négyszöglábnyi Skócia pedig 300 dollárba kerül. A vásárlásoddal pedig egy fát is ültet az Established Titles cég.

Mivel a mókás vásárlás és címszerzés célja a környezet megóvása is, ezért minden aprócska földtulajdonos nemest megkérnek, hogy ne építsen semmit a parányi földre, melynek ura avagy úrnője. És azonfelül, hogy milyen vicces a dolog, a nemesi cím konkrétan teljesen komoly okirat, a weboldal ugyanis azt állítja, hogy

hivatalos dokumentumokon is át lehet vele iratni a nevünket, például esetemben Lady Tillinger Zsófia is szerepelhetne az útlevelemben és a személyimben.

Úgyhogy ha magadat vagy valakit meglepnél azzal, hogy veszel egy falatnyi birtokot és nemessé ütöd egy kis rááldozással, akkor erre parancsoljon My Lord and My Lady!

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom