Close
Ha világ életedben Lady vagy Lord szerettél volna lenni, eljött a te napod

Ha világ életedben Lady vagy Lord szerettél volna lenni, eljött a te napod

A neved elé tennéd hivatalosan személyidben a Lady vagy a Lord rangot? Akkor a skótoknak van egy nagyon fejedelmi ajánlata számodra.

Skócia csodás erdőségeinek és vidékeinek megóvására alakult egy nagyon poén és egyedi kezdeményezés az Established Titles nevű oldal jóvoltából: konkrétan bárki vásárolhat egy földterületre szóló címet magának, mellyel skót értelemben ezennel Ladyvé és Lorddá válik. Ezeket a földbirtokosokat Skóciában hagyományosan a “Lairds” címmel illették, ami a Lady és a Lord skót megfelelője.

Mit tartalmaznak a Lord és Lady csomagok?

Bizonyos négyszöglábnyi – avagy négyzetlábnyi – kijelölt területet egy aberdeenshire-i magánbirtokon Skóciában, és egy tradicionális tanúsítványt arról, hogy a vásárlással Lady vagy Lord lettél (már maga a tanúsítvány Lord/Lady előtagot tesz a neved elé). Árakban a következőképp alakul a nemesség: egy négyszögláb 49,94 dollár, öt négyszögláb 160 dollár, tíz négyszöglábnyi Skócia pedig 300 dollárba kerül. A vásárlásoddal pedig egy fát is ültet az Established Titles cég.

Mivel a mókás vásárlás és címszerzés célja a környezet megóvása is, ezért minden aprócska földtulajdonos nemest megkérnek, hogy ne építsen semmit a parányi földre, melynek ura avagy úrnője. És azonfelül, hogy milyen vicces a dolog, a nemesi cím konkrétan teljesen komoly okirat, a weboldal ugyanis azt állítja, hogy

hivatalos dokumentumokon is át lehet vele iratni a nevünket, például esetemben Lady Tillinger Zsófia is szerepelhetne az útlevelemben és a személyimben.

Úgyhogy ha magadat vagy valakit meglepnél azzal, hogy veszel egy falatnyi birtokot és nemessé ütöd egy kis rááldozással, akkor erre parancsoljon My Lord and My Lady!

Ez is érdekelhet:

űr | dokumentum | nemes | nemesi cím | lord

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram