Close
Reagált Európa legnagyobb légitársasága az ukrán háború következményeire

Reagált Európa legnagyobb légitársasága az ukrán háború következményeire

A Lufthansa vezérigazgatója szerint a légitársaság összeköti az embereket, a kultúrákat és a gazdaságokat. Kijelentették: kiállnak a béke mellett.

A német nemzeti légitársaság tájékoztatása szerint a húsvéti és a nyári járatfoglalások részben meghaladják a válság előtti szintet, köszönhetően annak, hogy enyhülnek az utazási korlátozások, ezzel párhuzamosan pedig visszatér az utasok bizalma is. Az Austrian Airlines-t, a Brussels Airlines-t és a Swiss-t magába foglaló Lufthansa csoport szerint

a rövid- és középtávú útvonalakon a nyári kapacitás majdnem a 2019-es szintre áll vissza.

A vállalat 1,8 milliárd eurót, azaz 712 milliárd forintnak megfelelő összeget veszített 2021-ben, melynek következtében jelentős szerkezetátalakításra volt szükség. Tájékoztatásuk szerint ma a Lufthansa-csoport hatékonyabb és fenntarthatóbb, mint a járvány előtt volt, s még történetük pénzügyileg legnehezebb évében is képesek voltak több mint százezer munkahelyet megőrizni.

A Lufthansa bízik abban, hogy ebben az évben erőteljes felfutás lesz tapasztalható a légi közlekedésben. Ahogy fogalmaznak:

az emberek utazni akarnak, személyes kapcsolatot keresnek. Szükségük van rá az elmúlt két év korlátozásai után.

Úgy vélik: most mentálisan és – tekintettel a kedvező foglalási adatokra – kereskedelmileg is maguk mögött tudják majd 2022-ben hagyni a válságot, hogy megerősödve nézhessenek szembe a következő kihívással.

A Lufthansa továbbá az ukrajnai orosz invázió kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy légitársaságaik összekötik az embereket, a kultúrákat és a gazdaságokat. Kiállnak a nemzetközi megértés és a béke mellett Európában és szerte a világon.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

oroszország | szankció | repülős utak | utazás | covid-19

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram