Close
Ez a skandináv villa szinte görbíti maga körül a teret

Ez a skandináv villa szinte görbíti maga körül a teret

A csónakok és repülőgépek tervezésénél használt dizájn- és formaelemeket is igénybe vették e különös épület megálmodásánál, a megvalósítás pedig teljesen átértelmezi mindazt, amit a klasszikus rönkházakról tudni véltünk.

A Seppo Mäntylä építésziroda munkatársai tervezték a skandináv luxusotthont, amelynek az első része finn fenyővel, a hátsó pedig üveghomlokzattal borított, és a pazar táj felé nyit. A tervezők remekül ötvözték a klasszikus építészeti stíluselemeket a modern igényekkel: az erdei birodalom beltere nagyon tágas, világos és hangulatos – a fa remekül dominál az egyébként finomra vitt luxusotthonban, remek összhangot alkotva a finn erdővel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Archdaily)

rönkház | finn | erdő | Seppo Mäntylä | finnország

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram