Close
Hivatásos mackóölelgetőket keresnek Új-Mexikóban

Hivatásos mackóölelgetőket keresnek Új-Mexikóban

Ha ez nem álommeló, akkor mi lehet az?

Az Új-Mexikói Vadászati és Halászati Minisztérium természetvédelmi tisztjének munkakörére március 30-ig lehet jelentkezni – és bár nem minden feladat jár csak ölelgetéssel, de mind ugyanolyan fontos.

És azért nem tűnik annyira egyszerűnek és cukinak.

„Most hivatásos medveölelőket veszünk fel, amihez olykor megerőltető körülmények között kell túrázni, bátran bemászni egy medve odújába, és fontos a biztonság és a bizalom is” – írta a hivatal egy Facebook-bejegyzésben. „Nem minden rendészeti terepmunka ennyire elbűvölő, de nagyon szeretnénk, ha csatlakoznál a csapaunkhoz, melynek tagjaként életre szóló élményben lehet részed.”

A macikkal foglalkozás egy észak-új-mexikói kutatási projekt része, amelynek során a hivatal biztosítja, hogy „minden medvével biztonságosan, felügyelet mellett foglalkoztak”.

A mackóölelgetéssel is járó munkára csak akkor lehet jelentkezni, ha a pályázó egy akkreditált főiskolán vagy egyetemen alapdiplomát szerzett biológiai tudományok, rendészeti tudományok vagy feladatok, természeti erőforrások megőrzése, vagy ökológia szakterületen. A jelentkezési lapot online lehet kitölteni.

A természetvédelmi tisztek, más néven hal- és vadőrök az állam földjein és vizein járőröznek, többek között betartatják a törvényeket, edukálják a lakosságot, felméréseket végeznek. Azoknak az állatbarátoknak, akik nem ebben a munkakörben dolgoznak, a hivatal semmiképpen sem ajánlja, hogy bemásszanak a medvebarlangokba, vagy megölelgessék a macikat, bármilyen aranyosak is legyenek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

hivatásos | álommunka | ölelgető | medve | új-mexikó

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram