Hivatásos mackóölelgetőket keresnek Új-Mexikóban

Ha ez nem álommeló, akkor mi lehet az?

Az Új-Mexikói Vadászati és Halászati Minisztérium természetvédelmi tisztjének munkakörére március 30-ig lehet jelentkezni – és bár nem minden feladat jár csak ölelgetéssel, de mind ugyanolyan fontos.

És azért nem tűnik annyira egyszerűnek és cukinak.

„Most hivatásos medveölelőket veszünk fel, amihez olykor megerőltető körülmények között kell túrázni, bátran bemászni egy medve odújába, és fontos a biztonság és a bizalom is” – írta a hivatal egy Facebook-bejegyzésben. „Nem minden rendészeti terepmunka ennyire elbűvölő, de nagyon szeretnénk, ha csatlakoznál a csapaunkhoz, melynek tagjaként életre szóló élményben lehet részed.”

A macikkal foglalkozás egy észak-új-mexikói kutatási projekt része, amelynek során a hivatal biztosítja, hogy „minden medvével biztonságosan, felügyelet mellett foglalkoztak”.

A mackóölelgetéssel is járó munkára csak akkor lehet jelentkezni, ha a pályázó egy akkreditált főiskolán vagy egyetemen alapdiplomát szerzett biológiai tudományok, rendészeti tudományok vagy feladatok, természeti erőforrások megőrzése, vagy ökológia szakterületen. A jelentkezési lapot online lehet kitölteni.

A természetvédelmi tisztek, más néven hal- és vadőrök az állam földjein és vizein járőröznek, többek között betartatják a törvényeket, edukálják a lakosságot, felméréseket végeznek. Azoknak az állatbarátoknak, akik nem ebben a munkakörben dolgoznak, a hivatal semmiképpen sem ajánlja, hogy bemásszanak a medvebarlangokba, vagy megölelgessék a macikat, bármilyen aranyosak is legyenek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

hivatásos | medve | mackó | ölelgető | álommunka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom