Close
Feloldják a járványügyi létszámkorlátozásokat az egyik legfontosabb spanyol tartományban

Feloldják a járványügyi létszámkorlátozásokat az egyik legfontosabb spanyol tartományban

A zárt helyen történő maszkviselésnek még nincs vége.

A spanyol fővárost is magába foglaló madridi autonóm tartományban a jövő héttől feloldják a járványügyi létszámkorlátozásokat – jelentette be Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök egy televíziós interjúban csütörtökön.

A változás értelmében október 4-étől a térség vendéglátóhelyeinek belső tereiben az eddigi hetvenöt százalékról száz százalékra emelik a fogadható vendégek arányát, és már nem kötik meg azt sem, hogy mennyien ülhetnek egy asztalnál.

Eltörlik továbbá a létszámkorlátozást a templomokban, a lakodalmakon, a temetéseken és a kulturális intézményekben is.

A 6,7 millió lakosú tartományban szeptember 20-án kezdődtek fokozatos enyhítések azzal, hogy megszüntették a nyitvatartási korlátozásokat, amelyet a javuló járványügyi helyzet miatt most újabb engedmények követnek.

Továbbra is érvényben marad azonban a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyeken, például a tömegközlekedésen és az üzletekben. Az iskolákban is maszkot kell hordani a tanórákon, az egyetlen lazítás, hogy szabadtéri sportolás közben levehető, ha tartható a minimum másfél méteres távolság.

Navarrában és Andalúziában péntektől törlik el a létszámkorlátozásokat. A déli tartományban azonban csak azokban a városokban és településeken, ahol az elmúlt tizennégy napban ötvennél kevesebb volt az új esetek megoszlása százezer lakosra vetítve.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Pixabay)

tartomány | enyhítés | spanyolország | létszámkorlát | főváros

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram