Close
Közvetlenül a gasztro-nagyhatalmak mögött végzett a magyar Bocuse-csapat

Közvetlenül a gasztro-nagyhatalmak mögött végzett a magyar Bocuse-csapat

A tizenkettedik helyen végeztek Pohner Ádámék a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, a skandinávok domináltak.

Büszkék lehetünk: Pohner Ádám és a magyar csapat húsz résztvevőből a tizenkettedik helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén. Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Ez a negyedik alkalom, hogy magyar csapat részt vett a Bocuse d’Oron. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia óriási eredménynek tartja, amit ez a verseny, és a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tesznek. Itt nemcsak a dobogó, nemcsak a legelőkelőbb helyezések számítanak, hiszen ne felejtsük, nyolc évvel ezelőtt Széll Tamás és csapata a tizedik helyen végzett a világdöntőn, három évvel ezelőtt pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett európai válogatón.

– A Bocuse d’Or olyan, mint a Forma–1: ami itt történik, a technológiai fejlesztések, az alapanyagokkal kapcsolatos tudás és tapasztalat mind leszivárog a hétköznapokba. Az elmúlt években a magyar gasztronómia hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Fenn vagyunk a világ gasztrotérképén, és ez részben a Bocuse d’Ornak is köszönhető. A magyar különítményt Lyonban most már ismerős arcként köszöntik, itt vagyunk, számítunk – nyilatkozták a magyar szervezők.

A SIRHA VIP részlegében idén nagy sikerrel is működött a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen üzemeltetett magyar stand, ahol a szakma krémje közelebb kerülhetett a magyar gasztronómiához. A standnál folyamatos érdeklődés övezte a magyar alapanyagokat, tradicionális ételeinket, és a magyar borokat.

Close